Tuziteljstvo CG: Osumnjičeni planirali lišiti slobode Đukanovića

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Iz Specijalnog državnog tužiteljstva Crne Gore je priopćeno da za 20 uhićenih državljana Srbije postoji osnova sumnje da su izvršili kazneno djelo stvaranja kriminalne organizacije u stjecaju s kaznenim djelom terorizma

Crnogorsko Specijalno državno tužiteljstvo priopćilo je da je “plan kriminalne organizacije” koju čini 20 državljana Srbije osumnjičenih za terorizam, “bio lišavanje slobode premijera Crne Gore” Mila Đukanovića nakon završetka današnjih parlamentarnih izbora, prenosi RTCG.

Iz Specijalnog državnog tužiteljstva Crne Gore je priopćeno da za 20 uhićenih državljana Srbije postoji osnova sumnje da su izvršili kazneno djelo stvaranja kriminalne organizacije u stjecaju s kaznenim djelom terorizma.

“Osnovano se sumnja da je početkom listopada u Srbiji i Crnoj Gori osnovana kriminalna organizacija, s ciljem utjecaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori. Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vrijeme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, s namjerom da proglase izbornu pobjedu određenih političkih partija”, navodi se u priopćenju.

“Također se sumnja da je plan kriminalne organizacije bio lišavanje slobode premijera Crne Gore”.

Kako se dalje navodi, s ciljem realiziranja navedenog plana organizator grupe B.D., jučer je u ranim jutarnjim satima došao u Crnu Goru s namjerom daljnjeg realiziranja kriminalnog plana i zapovijedanja naoružanim osobama u namjeri da zauzmu Skupštinu Crne Gore i druge državne institucije.

“Osumnjičeni su, prema dobivenim uputama i kriminalnom planu, privatnim vozilima došli u Podgoricu, gdje su se radi nastavka realiziranja kriminalnog plana rasporedili u najmanje tri skupine. Članovi kriminalne organizacije dobivali su upute da raspodjele unaprijed pripremljeno oružje radi daljnjeg realiziranja kriminalnog plana”, navodi se u priopćenju.

Po nalogu Specijalnog državnog tužiteljstva, službenici Specijalnog policijskog odjela i Uprave policije lišili su slobode organizatora i članove ove kriminalne organizacije u trenutku kada su pošli provjeriti unaprijed pripremljeno skriveno skladište i dopremljeno oružje i streljivo, kaže se u priopćenju.

U tijeku postupka utvrđeno je da su kriminalnu organizaciju, osim osoba koje su lišene slobode, činile i osobe na čijoj se identifikaciji i lišavanju slobode intenzivno radi, kažu iz Tužiteljstva.

Uhićeni su: B.D. (1970), K.H. (1977.), V.B. (1995.), N.Đ. (1995.), S.V. (1991.), G.K. (1999.), B.K. (1976.), L.Đ. (1998.), B.M. (1955.), M.D. (1957.), D.M. (1976.), S.Đ. (1964.), A.Č. (1983.), A.A. (1974.), N.Đ. (1982.), S.Ć. (1979.), D.S. (1974.), M.A. (1990.), I.M. (1980.) i P.A. (1977.), prenosi Tanjug.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img