Home Rubrike Vijesti Agencija SANA: Tužba o krivotvorenju informacija upućena na pogrešnu adresu

Agencija SANA: Tužba o krivotvorenju informacija upućena na pogrešnu adresu

270

Alem Rovčanin novinar Regionalne televizije najavio je tužbu protiv poratla Glas pazara zbog neovlašćenog preuzimanja teksta i fotografija koje je ovo glasilo bez dozvole autora emitovao na svom portalu. On se novinarskim udruženjima žalio i što je agencija SANA taj materijal koristila u udranim informativnim emisijama. Ovim povodom Agencija SANA obavjestila je javnost da je tužba o krivotvorenju informacija upućena na pogrešnu adresu, te da se trebaju obratiti izvornom mediju kojeg je SANA u svom prilogu transparentno navela. I pored toga agencija SANA pozivala je kolegu Rovčanina da shodno novinarskoj etici uputi demantij koji ovom prilikom emitujemo.

Rovčanin je istako da je šokiran načinom na koji je informacija prenijeta obzirom da je došlo do izmjene naslova, dodajući da je odustao od ranije najavljene tužbe.

Kontaktirali smo i odbornika BDZ Sandžaka u Prijepolju Samira Tandira koji nas je tom prilikom obavijestio da će protiv valsnika portala Glas Pazara podnijeti krivičnu prijavu ali ne i protiv Rovčanina jer je on, kako je Tandir istakao, u tom tekstu zloupotrebljen.

Agencija SANA će nastaviti izvještavati kao i do sada objektivno i nepristrano, te pozivamo sve kolege da se pridržavaju novinarske etike i da ne popuštaju pod političkim pritiscima iznoseći lažne činjenice o jednoj ili drugoj političkoj grupaciji.

SANA

Previous articlePovodom optužbi Alema Rovčanina na račun agencije SANA
Next articleOdržana još jedna debata u kampanji pred parlamantarne izbore u CG