Home Rubrike Vijesti Održana četvrta sjednica SO Prijepolje

Održana četvrta sjednica SO Prijepolje

342

Jučer je u Prijepolju održana 4. sjednica Skupštine grada. Na dnevnom redu bilo je 12 tačaka, od kojih najvažnija promjene upravnih i nadzornih odbora u javnim preduzećima i postavljanje v.d. direktora.

Iako je Skupština prošla u konstruktivnim diskusijama, mediji bliski SDP-u objavili su članak pod naslovom: „Tandir pobjegao iz Prijepolja – građani uletjeli na sjednicu Skupštine“, autora Alema Rovčanina, novinara RTV iz Novog Pazara. Iz vladajuće koalicije čiju okosnicu čine SNS i BDZ Sandžaka ističu da su navikli na neistinite vijesti od strane novinara bliskih SDP-u, ali da je ovo, kako kažu, prevršilo svaku mjeru i da će se obratiti novinarskim udruženjima sa prijavom protiv dotičnog novinara. Naime, gospodin Samir Tandir je prisustvovao kompletnoj sjednici Skupštine, što potvrđuju audio i video zapisi. Upravo se šef odborničke grupe BDZ Sandžaka u Prijepolju Samir Tandir osvrnuo na 12 godina dugu vlast prethodnika.

On dodaje da je kao organizator tradicionalne Bajramske akademije uredno pozivao predstavnike bivše vlasti, ali se oni nikada nisu odazvali.

Član opštinskog vijeća Milan Gačević govorio je o svojoj koaliciji od 2004-2008 godine sa SDP strankom.

Predsjednik opštine Dragoljub Zindović kratko je prokomentarisao tok skupštine, ističući da Skupština ne može raditi efikasno, dok se god opozicija ne bude ponašala konstruktivno.

Opširnije sa jučerašnjih skupštinskih događanja u večerašnjem izdanju emisije Tema Dana, odmah nakon Dnevnika.

 

Previous articleSamir Tandir: SDP je uništio Prijepolje, slijedi nam oporavak
Next articleKANDIDATI BDZ SANDŽAKA DIREKTORI JAVNIH PREDUZEĆA U PRIJEPOLJU