Otpočela sjednica Skupštine u Prijepolju – 13 tačaka dnevnog reda

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

so-pp

U Prijepolju je sa početkom u 10h otpočela i 4. sjednica Skupštine na kojoj je predloženo 13 tačaka dnevnog reda.

Na samom početku odbornici Dveri – Ratko Rakonjac i Borko Puškić počeli su sa prozivkama na neprimjeren način, upućujući uvrede na račun predsjednika Opštine i njegovog zamjenika, zbog čega je predsjednica Skupštine izrekla opomene.

Dnevni red je usvojen glasovima većine, nakon jednočasovne rasprave.

Gospodin Samir Tandir ističe da je povrijeđen poslovnik, obzirom da opozicija konstantno dobacuje govornicima. “Ovo nije pijaca da dobacuje kako ko i kad hoće. Narod nas prati uživo, mi smo njihovi predstavnici, nemojte dozvoliti takve stvari sebi”, rekao je Tandir.

Situacija u Skupštini je eskalirala. Član opštinskog vijeća Milan Gačević odgovorio je opoziciji iz SDP-a koja ga je optužila za govor mržnje i zatražila njegovo udaljivanje kao odbornika. “Dok sam bio sa vama u vlasti najmanje dvadeset puta sam apelovao na vas da asvaltirate put do džamije u Seljašnici, vi ste to odbijali, pa sam onda ja to morao da radim. Vi ste daleko i od džamije i od vjere i Turske koju spominjete. Prozivate me što sam bio na Bajramskoj akademiji, a gdje ste vi bili? Vi se niste ni pojavili. Očekujete li vi da vam je ja organizujem, da vas ja mirim u Islamskoj zajednici? Toliko o vašoj privrženosti vjeri i džamiji. Ja sam ponosan na koaliciju u kojoj su dobri ljudi poput Samira Tandira, Bata Sadovića i odbornika SDA Sandžaka”, završava Gačević.

Odbornik Dveri Borko Puškić dobacio je na to: ” Ti nisi više Milan, ti si Hamdija”.

Donijeta je odluka da se po tački dnevnog reda može diskutovati 41 minut ( minut po odborniku ), obzirom da je i previše zloupotrijebljena skupštinska govornica. Ova odluka je usvojena.

Bahrija Beganović- Lutka prozvao je bivšeg predsjednika opštine Emira Hašimbegovića, navodeći da konstantno zaobilazi istinu. ” Meni si lično potpisivao račune od milion i dva miliona dinara. Nemoj da zaobilaziš istinu. Kao predsjednik Opštine, kasnije JKP Lima imao si platu 140 000 dinara. E pa nema više te plate”, završio je Beganović.

H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img