Home Rubrike Vijesti PRIJEPOLJE – NAPADI NA TRENUTNU VLAST

PRIJEPOLJE – NAPADI NA TRENUTNU VLAST

336

Nakon što su predstavnici SDP-a u Prijepolju optužili pojedince iz vladajuće strukture da rade protiv Bošnjaka u Prijepolju, oglasili se predstavnici vlasti i srpske i bošnjačke nacionalnosti. Milan Gačević iz Nove Srbije, za koga SDP navodi da je ranije imao sporne izjave, za Sandžak televiziju kazao da dok je bio u koaliciji sa SDP-om to im nije smetalo, a da je on ostao isti čovjek kakav je i bio. Onog momenta kada je, ističe Gačević, shvatio da nova garnitura SDP-a predvođena Hodžićem i Hašimbegovićem ima za cilj da što više devastira Prijepolje, zloupotrebljavajući sredstva budžeta za ličnu korist, odrekao se te koalicije.

Ovo su, dodaje Gačević, bezuspješni pokušaji da se naškodi trenutnoj vladajućoj koaliciji.

Odbornica u Skupštini Prijepolja i predstavnica BDZ Sandžaka Sabira Hadžiabdić u fono izjavi navodi da bi predstavnicima SDP-a bilo pametnije da građanima objasne brojne nerasvijetljene afere za koje ih optužuju.

Predstavnici vladajuće koalicije čiju okosnicu čine SNS i BDZ Sandžaka podsjećaju javnost da je Esad Hodžić, pozivajući se na koaliciju Vučić – Ljajić cijelo ljeto, kako ističu, molio predstavnike srpskih listi da sa njima naprave koaliciju. Kada im to nije uspjelo, počeli su sa pričom kako sadašnja vlast radi na štetu Bošnjaka.

Previous articlePredsjednik Mladih BDZ CG Ardin Kuč na protestnoj šetnji “Uspori”
Next articleBOŠNJAČKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA U CRNOJI GORI SPREMNA ZA PREDSTOJEĆE IZBORE