BDZ u Crnoj Gori enigma, ali ne opasnost

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Izbori 16. oktobra četvrti su od proglašenja neovisnosti Crne Gore prije deset godina. Najviše glasova osvajao Đukanovićev DPS koji uz koalicinog partnera SDP i stranke nacionalnih manjina formirao Vladu. Istovremeno, nevladin sektor, opozicija i izvještaji Evropske unije ukazivali su na najveće probleme države – javni dug, izostanak napretka u oblasti vladavine prava, sprega politike i organiziranog kriminala i visok nivo korupcije.

Na ovim izborima bošnjački narod da li kroz BDZ u Crnoj Gori ili neke druge političke ponude imat će veliki utjecaj, kaže nositelj liste Bošnjačke demokratske zajednice

-Vjerovatno smo mi za one koji su dosad bili na vlasti nekakva enigma, a sve što je nepoznato za njih je opasnost. Međutim, mi smo naročito kroz naše opoziciono djelovanje I učešće na protestima s brojnim političkim subjektima iz opozicionog bloka u Crnoj Gori uspjeli da dokažemo da nismo opasnost za Crnu Goru, kaže nositelj liste Hazbija Kalač.

Ponuda je, ističe, vrlo otvorena i jasna- pitanje decentralizacije i regionalizma Crne Gore. U tom kontekstu, ističe, pitanje Sandžaka posebno je problematično mada tako ne bi trebalo biti.

-Idemo u izbore. Vjerujemo da je došlo vrijeme da Crna Gora konačno nakon gotovo 28 godina promijeni vlast, da se prekine kontinuitet prokomunističke vlasti koja se u Crnoj Gori suštinski nije promijenila još od 1945. godine, poručuje Kalač.

Bošnjaci su, naglašava, dovedeni na rub propasti zbog, nažalost, loše politike koju je u suradnji s vladajućim strukturama vodila stranka s bošnjačkim predznakom. Završnu konvenciju najavljuje 11. oktobra u Domu kulture u Rožajama od 19 sati.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img