Home Rubrike Vijesti Završeno glasanje, rezultati poznati za najkasnije 24 časa

Završeno glasanje, rezultati poznati za najkasnije 24 časa

365

8b3e4de9-c135-4827-bda3-6284606a9dc4

Na osnovu odluke Mešihata od avgusta mjeseca ove godine danas su provedeni izbori za predstavničke organe Islamske zajednice gdje su u svim džematima birani članovi za džematske odbore kao i zastupnici u skupštinama medžlisa.

Pravo glasa imali su svi punoljetni pripadnici Islamske zajednice koji žive na teritoriji određenog džemata, a pravo da budu birani imali su svi oni koji su predloženi od strane imama u konsultaciji sa glavnim imamima i predsjednicima medžlisa koji će u narednom četvorogodišnjem mandatu obavljati poslove od interesa za džemate i medžlise, kaže predsjednik Centralne izborne komisije Samir Škrijelj.

„Oni koji su izabrani u skupštine medžlisa u drugom krugu izbora za sedmicu dana birat će svoje odbore medžlisa, a oni će međusobno izabrati i predsjednike medžlisa.

Zadnja faza ogleda se u izboru Sabora IZ-e u Srbiji, koja će se obaviti istoga dana kada će sve skupštine medžlisa delegirati određeni broj članova u najviše predstavničko i zakonodavno tijelo Islamske zajednice“ – naglašava predsjednik CIK-a
Izbori su provedeni u svim muftijstvima, u svim medžlisima, u svim džematima bez problema, a rezultati izbora biće dostavljeni CIK-u u roku od 24 časa kada će se i bliže znati ishodi prvog kruga izbora u Islamskoj zajednici.

Gospodin Škrijelj napominje da ovo nisu politički izbori gdje se od mnoštva ponuđenih biraju pojedinci već se od nekolicine predloženih dobrih vjernika biraju oni najbolji.

komisija2
samkoselakovac1skender-kelebizaguljacahajrudinizboriizbori1rajcinovice
komisijakomisija2lejlek

Previous articleDr. Gicić: Na svim biračkim mjestima glasanje protiče u najboljem redu
Next articleKalač poručio: BDZ je jedina autentična partija Bošnjaka u Crnoj Gori