Home Rubrike Vijesti Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka primila delegaciju Ujedinjenih nacija

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka primila delegaciju Ujedinjenih nacija

339

unnamed-1

Dana 28.09.2016. godine u prostorijama centrale stranke BDZ Sandžaka, delegaciju Kancelarije Ujedinjenih nacija u Beogradu, koju su činili predstavnica generalnog sekretara UN i šefica Kancelarije Simona-Mirela Miculescu i njen zamjenik Dennis Besedic, primili su predsjednik dr. Jahja Fehratović i portparol Edin Đerlek.

Članovi delegacije su se interesirali o radu BDZ Sanžaka, političkoj situaciji kako u Sandžaku, Srbiji tako i u regionu.

Predsjednik dr. Jahja Fehratović upoznao je delegaciju sa radom stranke i situacijom u regionu i ukazao da je naša politička partija zastupljena u Narodnoj skupštini Republike Srbije sa dva poslanika kao i da smo dio vladajuće većine na republičkom nivou. Što se tiče lokalnog nivoa BDZ Sandžaka čini dio vlasti u Prijepolju i Priboju.

Takodjer, predsjednik stranke goste je upoznao sa platformom politike pomirenja kao jedinim mogućim konceptom prosperiteta regiona Sandžaka, Srbije, Balkana i ljudi u njemu.

Gospođa Miculescu se zahvalila na prijemu i na iscrpnom i temeljitom razgovoru i iskazala spremnost da Kancelarija UN u Beogradu bude partner BDZ-u u implementaciji politike pomirenja i drugih važnih projekata za region Sandžaka i Srbiju.

unnamed

Previous articleUdruženja žena “Baš hanume” u posjeti Novom Pazaru
Next articleBKZ obilježila Dan Bošnjaka u Makedoniji – 28. septembar