Home Rubrike Vijesti Uskoro realizacija projekta „Dijalogom zajednice protiv radikalizma i ekstremizma u Sandžaku”

Uskoro realizacija projekta „Dijalogom zajednice protiv radikalizma i ekstremizma u Sandžaku”

277

Odlasci mladih na strana ratišta, nezaposlenost i izazovi sa kojima se mladi danas susreću alarmirali su ljude iz Bošnjačke kulturne zajednice Prijepolje koji će u organizaciji sa Fondacija za otvoreno društvo realizirati projekt „Dijalogom zajednice protiv radikalizma i ekstremizma u Sandžaku“. O ovoj temi, kažu, neophodno je razgovarati, pogotovo što je Sandžak regija u kojoj se teško živi, gdje je veliki broj nezaposlenih, pa sve do situacije podjele unutar Islamske zajednice.

Područje Sandžaka često se dovodi u vezu s terminima radikalizam i ekstremizam. Vrijeme je, kažu iz BKZ-a da se u zajedničkom projektu s Fondacijom za otvoreno društvo  pojasne pogrešna interpretiranja vjere.

Završni dio projekta Okrugli je sto u Prijepolju. Očekuje se dolazak predsjednice Skupštinskog odbora za odbranu i sigurnost Marije Obradović i predsjednika Odbora za obrazovanje Muamera Zukorlića.

O vjeri i religiji, kaže Tandir, mogu govoriti samo oni koji su završili prestižne fakultete i poznaju suštinu. Jedino tada, poručuje, neće biti zloupotrebe vjere u različite svrhe, ne samo političke.

SANA

Previous articlePazarski tekstilci posredstvom SABA-e izlagači na Biznis Forumu u Prizrenu
Next articleKemal Hadžalić izabran za novog predsjednika MZ Velika Župa u Prijepolju