Home Rubrike Vijesti Pokrenut projekat opremanja Multimedijalnog centra MOK-a

Pokrenut projekat opremanja Multimedijalnog centra MOK-a

324

Kako je Novi Pazar poznat kao grad mladih koji i predstavljaju glavnu energiju jednog društva, Muslimanski omladinski klub nastavlja sa svojom misijom da afirmiše tu energiju u pozitivnom smislu, za opšte dobro sviju. Jedan od najznačajnijih projekata ovog omladinskog kluba nedavno je ugledao svjetlost dana.

Multimedijalni centar MOK-a osnovan je sa ciljem da omladina u Sandžaku svoju kreativnost i umijeće prikaže na pravi način, afirmacijom vjerskih vrijednosti. Ovaj multimedijalni centar realizuje se uz podršku Razvojno Edukativnog Društva, a mnogi su ga nazvali jednim od najvažnijih projekata za budućnost muslimanske omladine u Sandžaku.

Smješten je u okviru Sinan-begove džamije u Novom Pazaru u Gradskom parku. Sekretar MOK-a Samir Mavrić ističe da će ovaj multimedijalni centar biti drugačiji od ostalih zato što nudi posebnu vrstu kreativnosti, kao i sveobuhvatno vjersko obrazovanje jednog društva.

Najbolji među ljudima su oni, kažu, koji vjeru uče i njom drugog podučavaju. Sve važne institucije u Sandžaku izgrađene su uz pomoć donatora. Do sada se sakupilo 25% od potrebne sume novca za opremanje ovog multimedijalnog centra. Svi zainteresirani donatori mogu se javiti sekretaru MOK-a ili na adresi Sinan – Begove džamije u Novom Pazaru.

SANA – H.Š.

Previous articleSutra sjednica Skupština grada Novog Pazara
Next articleBilal Memišević odbranio doktorsku disertaciju na Internacionalnom univerzitetu