Home Rubrike Vijesti Bilal Memišević odbranio doktorsku disertaciju na Internacionalnom univerzitetu

Bilal Memišević odbranio doktorsku disertaciju na Internacionalnom univerzitetu

339

viber-imageNa Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru danas upriličena odbrana doktorske disertacije na temu: „Kulturološko-civilizacijski identitet i diplomatija Mehmed-Paše Sokolovića“, kandidata Bilala Memiševića.

Komisiju su činili mentor muftija dr. Mevlud ef. Dudić, prof. dr. Admir Muratović, kao predsjednik komisije i prof.dr. Enver ef. Gicić, kao član komisije. U svom iscrpnom izlaganju kandidat je prisutne upoznao sa životom i sveobuhvatnim doprinosom Mehmeda-Paše Sokolovića, ističući da je svojim djelovanjem zadužio sve Bošnjake koji će doći poslije njega. Nakon uspješne ocjene komisije, gospodin Bilal Memišević od danas nosi titulu doktora teoloških nauka. U svojoj izjavi kratko nas je upoznao o važnosti ličnosti Mehmeda-paše Sokolovića za historiju Bošnjaka.

Internacionalni univerzitet još jednom potvrđuje da je u pravom smislu riječi internacionalni, obzirom da sve više kandidata iz zemalja okruženja bira ovaj univerzitet kao krunu svog naučnog rada, prepoznajući njegov kvalitet. Kroz sve godine postojanja bio je i ostao sunce znanja.

h.š.

Previous articlePokrenut projekat opremanja Multimedijalnog centra MOK-a
Next articleProblem sa kanalizacijom u Jošaničkom keju