“Reuda” u Rožajama organizirala priredbu za predškolce

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

0

Dana 25.08.2016. godine Dječiji centar Reuda organizirao je priredbu u Centru za kulturu u Rožajama povodom ispraćaja svojih predškolaca u osnovnu školu. Sala je bila prepuna gostiju. Došli su roditelji djece, rodbina, i svi prijatelji institucija Muftijstva sandžačkog da izraze svoje povjerenje, divljenje i podršku zbog svih rezultata koje daju ove ustanove a za dobrobit svih ljudi u Rožajama, Sandžaku i cijeloj Crnoj Gori.

Svršenici Reude su bili odjeveni u svečanim uniformama koje oblače pravi diplomci. Nosili su kape na glavama koje su inače izumjeli muslimani u Španiji kako bi na njima studenti mogli da stave i nose Kur'an visoko.

Šesnaest predškolaca se predstavilo publici svojim prelijepim programom recitirajući stihove i učeći ilahije.

Koordinator Reude u Rožajama Sajmon Klimenta je podijelio diplome svima onima koji su uspješno okončali predškolski program.

Nakon toga se prigodnim govorom obratio muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević koji je ujedno uručio zahvalnice donatorima Reude u Rožajama, Enginu Gegi Musiću, Mukadesi Fetahović i Jusufu Ćatoviću.

Muftija Kujević je u svom govoru istakao da Uzvišeni Gospodar stara sve ljude u čistoj, prirodnoj vjeri, fitri a to je islam. Naša uloga je da sve učinimo kako bismo sačuvali tu čistoću u dječjim srcima. Mnogo je snaga zla koje pokušavaju da odrode našu djecu i ljude od te čistoće. I zato smo mi osnovali institucije od Reude, Škole Kur'ana časnog, Medrese, fakulteta i univerziteta koje su pozitivan ambijent našoj djeci i pomažu im da očuvaju zdravu vjeru u sebi.

Reuda postoji zbog vas. Reuda je vaš dragulj i bašča u kojoj se odgajaju vaša djeca. I zato čuvajte i brinite o svojoj Reudi – završio je svoje obraćanje muftija Kujević.

1 2 3 4 5 67 8 9 10

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img