Sjednica Skupštine u Tutinu – Usvojen rebalans budžeta i novo zaduženje od dva miliona eura

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Danas je održana treća sjednica lokalnog parlamenta u Tutinu od formiranja vlasti, na dnevnom redu bilo je 37 tačaka.

Odbornici su raspravljali o izmjenama i dopunama budžeta opštine Tutin za 2016. godinu, novom kreditnom zaduženju, imenovanju novih direktora ali i o osnivanju dva nova javna preduzeća.

Glasovima većine koju čine odbornici SDA Sandžaka, opština Tutin je od danas zaduženija za gotovo dva miliona eura. Naime, na ime kredita kojim će se, kako se navodi, finansirati kapitalni projekti opština Tutin je podigla kredit u visini od 1.914.000 eura.

Iz opozicione BDZ Sandžaka poručili da je budžet trebao biti drugačije struktuiran, da su prioriteti trebali biti infrastrukturalni projekti, školstvo, zdravstvo, poljoprivreda a ne izgradnja zgrade Opštine koja će koštati četiri miliona eura. Također, BDZ Sandžaka zamera i to što će na ime kamata i izgubljenih sporova biti utrošeno preko 100.000 eura. Prema mišljenju odbornika BDZ Sandžaka cilj budžeta je trebalo biti stvaranje uslova za povećanje broja radnih mjesta i poboljšanje životnog standarda građana.

Na današnoj sjednici donijeta je odluka o osnivanju dva nova javna preduzeća, Centra za omladinu, sport, kulturu i turizam, kao i Centra za projektovanje i lokalni ekonomski razvoj.

Imenovani su i novi direktori u javnim preduzećima JKP “Gradac” i JKP “Ribariće”.

Na sjednici Skupštine odlučeno i ko će biti u Upravnim i Nadzornim odborima preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Tutin, također su usvojeni i godišnji izvještaji o radu javnih preduzeća i ustanova.

SANA – E.Š.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img