Home Rubrike Vijesti Afera Dušek u Prijepolju

Afera Dušek u Prijepolju

306

Opštinsko vijeće prethodne vlasti okupljene oko SDP-a na vanrednoj Skupštini održanoj u maju mjesecu 2014-te godine donijelo je odluku da se odobri milion dinara budžetskih sredstava za pomoć ugroženima od poplava na teritoriji Republike Srbije.

Iz sadašnje vlasti čiju okosnicu čine SNS i BDZ Sandžaka  poručuju da su podržali tu vrstu pomoći, ali da je sporan detalj to što je, kako navode, tadašnji predsjednik Opštine Emir Hašimbegović, bez  javnog tendera na istoj sjednici donio odluku da se zaključi ugovor kojim se 700 000 dinara dodjeljuje firmi DOO Stileks, čiji je vlasnik tadašnji član gradskog vijeća, Hašimbegovićev stranački kolega, Esad Hodžić. Taj vid dodjele sredstava predstavnici sadašnje vlasti smatraju skandaloznim, ističući da je to čista zloupotreba službenog položaja, te sukob interesa.

U izjavi za našu televiziju Esad Hodžić negira optužbe, ističući da je njegova firma jedina koja se bavi proizvodnjom dušeka, ćebadi i jastuka u Prijepolju.

Pored firme DOO Stileks, sredstva u visini od 300 000 dinara dodijeljena su i firmi DOO „ES Komerc“ za kupovinu čizama i sredstava za higijenu. Iz tabora BDZ Sandžaka u Prijepolju oglasili se kratkim saopštenjem o ovom slučaju. “Ovo je klasičan primjer sukoba interesa i primjer kako SDP funkcioneri raspolažu narodnim novcem. Ovakav slučaj zloupotrebe tuđe nesreće da bi sami sebi prebacivali novac ne pamte ni krivični ni moralni zakoni. Istrajaćemo na utvrđivanju svih zloupotreba,  jer građani moraju da znaju šta je bivši režim radio. Jedan od temelja na kojima je napravljena koalicija u Prijepolju je bespoštedna borba protiv kriminala i korupcije i oko tog neće biti kompromisa. BDZ Sandžaka poziva tužilaštvo da reaguje i ispita slučaj”, stoji u saopštenju BDZ Sandžaka u Prijepolju .

Previous articleNezaposlenost najveći problem mladih u Novom Pazaru
Next articleBošnjačke partije protiv podizanja spomenika Slobodanu Miloševiću