Nastavljena Skupština u Prijepolju – Isplivale nove afere

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

viber image

Nastavljena je sjednica Skupštine Prijepolja. Na samom početku odbornik Drašković kritikovao je izlaganje Borka Puškića iz redova “Dveri” koji je u opoziciji, a koji je pred kraj prethodne sjednice Skupštine uvredljivim riječima opisivao predsjednika Opštine Dragoljuba Zindovića.

Odbornik Puškić već ima dvije izrečene opomene, tako da će ga sljedeći sličan ispad udaljiti sa sjednice i biti mu oduzeta riječ. Sam početak sjednice protekao je u prozivkama sadašnje opozicije okupljene oko SDP-a, kršenja vremenskih regulativa od strane istih.
Izvještaj o radu vezan za prihode i rashode iznio je izlagač gospodin Sabahudin Hajdarević. Gospodin Hajdarević je istakao da su velike razlike između onoga što je u programu i onoga što je na terenu urađeno.

Direkcija za izgradnju je u prethodnom sazivu, ističe odbornik Popadić, vodila svoju politiku, jer nije gotovo ništa radila na onim mjestima gdje nije dobila podršku. Odbornik ispred SDP-a Šantić odbija da se udalji od govornice.

Zloupotrebom poslovnika uskratio je sebi pravo na reklamiranje poslovnika. Skupština je na poslijetku izglasala da se sa Skupštine udalji Izudin Šantić, zbog zloupotrebe govornice i reklamiranja poslovnika.

Njegovi stranački kolege napustili su sjednicu, nakon što predsjednica nije htjela tolerisati njihovo uvredljivo i neprikladno izlaganje i ponašanje. Najveće mahinacije napravljene u direkciji za izgradnju grada, ističu iz vladajuće koalicije.

Izvjestilac u ime opštinskog Vijeća po ovoj tački, vijećnik Sabahudin Hajdarević (BDZ Sandžaka) istakao je da je direktor Cmiljanović podnoseći izvještaj Vijeću rekao da se nije radilo po planu rada koji je usvojila Skupština, već su suprotno zakonu naređenja izdavana od strane Esada Hodžića ispred SDP-a i Dragana Cicića ispred DSS-a, te da su mu prijetili i fizički.

Polemisalo se i o tački dnevnog reda o poslovanju dječije ustanove “Miša Cvijović “u Prijepolju, gdje su ustanovljene brojne nepravilnosti, neravnomjerno trošenje novca koji dolazi iz budžeta Opštine.

Izvještaj rada muzeja u Prijepolju bio je besprekoran, zaključak je i pozicije i opozicije. Direktor koji je već 23 godine na čelu muzeja pravi je primjer, slažu se odbornici, kako se malo novca troši, a postižu veliki uspjesi.

Izvještaj o radu direktora Doma kulture u Prijepolju, ističu odbornici vladajuće koalicije, je katastrofalan. Oni ističu da u izvještaji stoji da je samo za telefonske račune potrošeno pola miliona dinara. Jedini prihod, završavaju, bio je novac od zakupa.

Milan Gačević navodi da je Dom kulture pravi primjer kada zavlada rasulo u jednoj ustanovi. Preko godinu dana na mjestu šefa računovodstva sjedilo je dvoje zapošljenih. Kada se na to doda da su i zaposleni međusobno imali probleme usljed zaostalih plata, do te mjere da je cijela situacija eskalirala, jasno je, navode iz redova SNS-a da je direktor radio isuviše slabo.

SANA – H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img