U Novom Pazaru održan skup podrške narodu Turske (Foto)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Novi Pazar
Novi Pazar – Skup podrške Erdoganu i narodu Turske ujedinio je Bošnjake u Sandžaku.

“Društvo prijatelja Turske”, uz podršku BDZ Sandžaka, SDA Sandžaka i SDP-a organizovalo je u večeras u Novom Pazaru veliki skup podrške turskom narodu i predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

Nije bilo obraćenja političara, već su pročitana saopćenja političkih partija koje se podržale skup, kojima je poručeno da će Bošnjaci uvijek stajati na braniku civilizacijskih vrijednosti i legitimno izabrane vlasti.

Član organizaciong odbora “Društvo prijatelja Turske”, Nazim Ličina pročitao je poruku ambasadora Republike Turske u Srbiji Kemala Bozaja. U poruci istaknuto da će ovaj čin podrške poboljšati odnose između Sandžakija i Turske. On se također zahvalio na podršci, podsjetivši na vjekovne veze imađu dva naroda.

Član organizaciong odbora “Društvo prijatelja Turske”, Nafilj Sejdović u svom obraćanju kazao da su Bošnjaci u Sandžaku i Turskoj krvno i emocionalno povezani. On je podsjetio na donacije Republike Turke narodu Sandžaka. Sejdović smatra da su Bošnjaci u Sandžaku most saradnje između Turske i Srbije.

Skup podrške završen je uz ilhaije i turske tradicionalne pjesme.

SANA

7123456

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img