SDP TROVAO MJEŠTANE BRODAREVA NEISPRAVNOM VODOM

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nova afera SDP-a isplivala na vidjelo. Prema riječima aktuelne vlasti u Prijepolju, SDP trovao mještane Brodareva neispravnom vodom. Naime, Sandžak televizija došla je u posjed dokumenata na kojima se jasno vidi da je 21.07.2014. godine Zavod za javno zdravlje iz Užica izvršio ispitivanje vode i da je ustanovljeno da je ona neispravna za piće. Svaki put kada je Mrčkovačka rijeka puštana u vodovodni sistem u Brodarevu, vršeno je trovanje njegovih mještana . I povrh dokumentacije u kojoj jasno stoji da je prijedlog mjera da se izvrši sanacija vodnog objekta, da se sistemski dezinfikuje voda te da se nakon toga pročisti, tadašnja vlast nije uradila ništa po tom pitanju. Predstavnici aktuelne vlasti okupljeni oko koalicije čiju okosnicu čine SNS i BDZ Sandžaka ističu da su njihovi prethodnici svjesno trovali mještane Brodareva, dodajući da su znali da je ta voda neispravna za piće, ali da su je puštali u upotrebu mještanima Brodareva.

Zamjenik predsjednika BDZ Sandžaka i odbornik u Skupštini grada Prijepolja, gospodin Samir Tandir ističe da je frapantna činjenica da neko sebi da za pravo da uradi tako nešto, bez trunke griže savjesti.

Vladajuća koalicija, čiju okosnicu čine SNS i BDZ Sandžaka poručila da će slučaj istražiti do kraja, te da će svi oni koji su se ogriješili o zakon i trovali građane snositi posljedice. Iako smo više puta tokom dana pokušali stupiti u kontakt sa predstavnicima SDP-a, ne bi li nam objasnili ovakav postupak, na naše pozive niko nije odgovarao. Sandžak televizija će nastaviti dalje da prati ovaj slučaj.

H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img