Treću sjednicu Skupštine u Prijepolju obilježio sukob SNS-a i SDP-a

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sednica SO Prijepolje 3.8.2016, foto: www.ppmedia.rs

U Prijepolju je otpočela još sjednica Skupštine. Jedna od glavnih tema današnje sjednice jeste iznošenje izvještaja prethodne vlasti koja je bila na čelu opštine Prijepolje 12 godina. Iz sadašnje vlasti ističu da je ostalo rasulo iza prethodne vlasti. Iz dana u dan na površinu isplivavaju nove afere prethodne vlasti, ističu predstavnici sadašnje vlasti.

Na ovoj sjednici vodi se rasprava o gorućim problemima Prijepolja, a od kojih su najveći problemi deponija u Prijepolju, kao i vodosnabdijevanje u Brodarevu. Bivši predsjednik opštine Emir Hašimbegović ističe da se ne osjeća odgovornim zato što ti problem i nisu riješeni. Što se tiče deponije u Prijepolju, Hašimbegović je istakao da je to visedecenijski problem, da su oni tokom svoje vlasti pokrenuli razgovore sa nadležnima za taj problem iz vrha države, da je obećano da će se pokrenuti postupak transporta smeća za Užice.

Što se tiče vodosnabdijevanja i kanalizacije u Brodarevu, bivši predstavnici vlasti navode da je samo stvar tehničke prirode kad će se vodosnabdijevanje normalizovati. “Vode ima toliko da nikada više ne nestane”, dodaje Hašimbegović.

Sam tok Skupštine protiče uz vidnu nervozu opozicije. Konstantna dobacivanja od strane predstavnika opozicije Despotovića i Puškića doveli su do toga da im predsjednica Skupštine izrekne opomene.

Dodijeljen je mandat gospodinu Nebojši Svičeviću, odborniku sa liste SPS-a. Isti je položio zakletvu i zauzeo odborničko mjesto.

Problem deponija, vodosnabdijevanja i kanalizacije problem je koji traje mnogo godina. Za vrijeme mandata dugo 12 godina predstavnici bivše vlasti koji diskutuju na tu temu nisu uradili ništa, ističe predsjednik DPS-a, gospodin Bato Sadović, dodajući da odbornici SDP-a treba konačno da shvate da nisu više vlast i da više ne vode Skupštinu.

SANA – H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img