Home Rubrike Vijesti SDP direktor Brodarevcima zavrnuo slavinu

SDP direktor Brodarevcima zavrnuo slavinu

353

Muku muče građani Brodareva. Nova vlast, također, pokušavajući demantirati naslove u medijima da su  ove ljude ostavili bez vode. Kažu, školski primjer opstrukcije koju radi stara vlast. Brodarevci očajni, direktor Lima, izgleda zaboravan- nikako da se sjeti svoje izjave kada je s drugom garniturom prilikom otvaranja fabrike vode rekao da problema više neće biti!

Brodarevo, pogotovo pojedina naselja poput Rosulja i ostalih visinskih već gotovo dva mjeseca nemaju vodu.  A da podsjetimo, u četvrtom mjesecu otvorena fabrika vode i naslovi da je konačno riješeno pitanje vodosnabdijavanja. Vlast stara otišla, a mještani sumnjaju da su idalje njeni prsti umiješani u čitav haos. Sve što se dešava, kažu, nije slučajno.

Sad se od Hadžifejzovića očekuje izvještaj šta će poduzeti u narednom periodu. Čeka se tehnički prijem fabrike vode pompezno otvorene u aprilu, a potom upotrebna dozvola. Da bi se, umeđuvremenu, prešlo, na stari sistem snabidjevanja, treba odobrenje Zavoda za javno zdravlje. Do bilo kojeg rješenja mukama građana čini se, nema kraja.

Previous articleBIBIĆ ISPRED KONZULATA
Next articleRadovi na izgradnji Školi Kur’ana u Baću napreduju punom parom