Home Vijesti SDP direktor Brodarevcima zavrnuo slavinu

SDP direktor Brodarevcima zavrnuo slavinu

259
0

Muku muče građani Brodareva. Nova vlast, također, pokušavajući demantirati naslove u medijima da su  ove ljude ostavili bez vode. Kažu, školski primjer opstrukcije koju radi stara vlast. Brodarevci očajni, direktor Lima, izgleda zaboravan- nikako da se sjeti svoje izjave kada je s drugom garniturom prilikom otvaranja fabrike vode rekao da problema više neće biti!

Brodarevo, pogotovo pojedina naselja poput Rosulja i ostalih visinskih već gotovo dva mjeseca nemaju vodu.  A da podsjetimo, u četvrtom mjesecu otvorena fabrika vode i naslovi da je konačno riješeno pitanje vodosnabdijavanja. Vlast stara otišla, a mještani sumnjaju da su idalje njeni prsti umiješani u čitav haos. Sve što se dešava, kažu, nije slučajno.

Sad se od Hadžifejzovića očekuje izvještaj šta će poduzeti u narednom periodu. Čeka se tehnički prijem fabrike vode pompezno otvorene u aprilu, a potom upotrebna dozvola. Da bi se, umeđuvremenu, prešlo, na stari sistem snabidjevanja, treba odobrenje Zavoda za javno zdravlje. Do bilo kojeg rješenja mukama građana čini se, nema kraja.