Home Rubrike Vijesti Radovi na izgradnji Školi Kur'ana u Baću napreduju punom parom

Radovi na izgradnji Školi Kur'ana u Baću napreduju punom parom

348
0

Svjesna veličine vakufa, porodica Kurbardović na čelu sa gospodinom Musom odlučila je da uvakufi zemljište i dio sagrađenog objekta kako bi se napravila Škola Kur'ana Časnog u mjestu Bać, nadomak Rožaja.

Zajedno sa još nekoliko sela u okolini, ovo mjesto ima dosta omladine, a prethodnih godina mnogi od njih uspješno su završili medresu Gazi Isa-beg u Novom Pazaru, pa odatle, ističu vakifi i potreba za još jednim bastionom islama. Mi smo ih posjetili i zatekli kako rade punom parom. Navode, ne smetaju im ni vrućine, jer imaju jedan uzvišeni cilj, a to je zadovoljstvo Gospodara.

Vakif Musa Kurbardović sretan i ponosan što mu je Allah dao mogućnost da učini ovako djelo. Da ima, dodaje, još bi uvakufio, jer je ovaj svijet prolazan, podsjeća nas, a na budućem svijetu sa sobom nosimo samo ono što smo ostavili budućim generacijama da se od toga okoriste i stiču znanje.

Izvođač radova, Fahrudin Dautović nasmijan radi punom parom. Kada smo ga pitali šta je razlogom takvog osmjeha, istakao je da ne postoji veća radost nego kada ste dio nečega za šta vam Uzvišeni Allah garantuje nagradu.

I džematlije prepoznali važnost ovog i mnogih drugih projekata. Kao motivator. Ističu, po najviše zaslužan v.d. sandžačkog muftije hfz Abdurrahman ef. Kujević.

Završetak grubih radova očekuje se uskoro. Iz Baća poslata jedinstvena poruka  – Bošnjaci Sandžaka imaju mnogo razloga da budu ponosni.

 

Previous articleSDP direktor Brodarevcima zavrnuo slavinu
Next articleUspješni restoran u Minhenu vodi mladi Bošnjak