Home Rubrike Vijesti Zukorlić: Vlada Srbije donijela odluku da je Internacionalni univerziet potpuno legalan

Zukorlić: Vlada Srbije donijela odluku da je Internacionalni univerziet potpuno legalan

366

CaptureNarodni poslanik Muamer Zukorlić bio je gost ramazanskog programa Sandžak televizije. On je tom prilikom prokomentarisao izbor za predsjednika skupštinskog Odbora za obrazovanje i nauku.

„Moj izbor za predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, informatičkog društvo i tehnološki razvoj je odjednom postao bitan. Sad da izvršite anketu ko je ranije bio predsjednik tog Odbora, rijetko bi to ko znao. Sada je to odjednom postalo najvažnija stvar u državi. Tako da time se potvrđuje da je ljudski faktor ključ. Da je šansa, položaj kao lopta. Loš igrač kada dobije loptu na terenu ne zna šta će sa njom, gleda kako da je ispuca a dobar igrač postigne gol. A lopta je jedna te ista. Tako je i sa pozicijama i šansama koji se nude.“ kazao je Zukorlić.

On je dodao da je Internacionalni univerzitet nema problem sa legalitetom te da je Vlada Srbije donijela odluka u kojoj stoji da je Internacionalni univerziet potpuno legalan.

“Laž je da Univerzitet ima problem sa legalitetom, Univerzitet ima problem sa nekoliko članova akreditacione komisije koji su bili vezani za DS i sa nekoliko članova koji pripadaju monopolističkoj oligarhiji koja bi da opstruiraju Univerizetet iz ličnih interesa. Treća linija su korupcionaške linije. Evo vi danas imate razne afere po Srbiji o tkz. lažnim diplomama, diplomama bez ispita, bez časova. Svi ti univerziteti bili su akreditovani. Da li se niko pita ko je akreditovao univerizete koji prodaje diplome? Zašto se neko ne nađe da ospori ijednu diplomu Internacionog univerizeta?

Zukorlić je dodao da želi da javnost zna da je u oktobru mjesecu prošle godine Vlada Srbije donijela odluka u kojoj stoji da je Internacionalni univerziet potpuno legalan i da su sve diplome, sve isprave tog univeriziteta validne. Hoću da znaju roditelji i studneti da ne postoji ni trun sumnje, ova odluka koju je donijela Vlada se daje nakon akreditacije. To je poslednji nivo legalizacije i legitimizacije jednog univerizeta – kazao je Zukorlić.

SANA

Previous articleKladionice pred vratima dvorišta škola – Vlast odbija da riješi problem
Next articleSpomenici kulture u Novom Pazaru propadaju