Home Rubrike Vijesti Spomenici kulture u Novom Pazaru propadaju

Spomenici kulture u Novom Pazaru propadaju

374

grafiti na bedemu novi pazarNovi Pazar – Nedavno smo izvještavali o jako lošem stanju Bedema i Kule motrilje u Novom Pazaru, koji su jedni od simbola ovog grada koji će privući turiste sa strane. Na sjednici Skupštine grada odbornici BDZ Sandžaka zatražili su veća sredstva iz budžeta za razvoj turizma, ističući da je izdvojeno oko 11 miliona, od čega 6 ide na plate.

“Turistima koji dođu u Novi Pazar pažnju neće privući pješačka zona kakvih ima na desetine u Srbiji, već mu će pažnju privući Bedem. A ako ode do Bedema onda će se susresti sa ostacima ugostiteljskog objekta, sa korovom. Susrešće se sa Kulom motriljom koja je u fazi raspadanja, susrešće se sa grafitima na sjevernoj strani Bedema kao i sa Bezistanom u kojem se nalazi diskoteka koja služi sa sumnjive namene.” kazao je odbornik BDZ Sandžaka Edin Đerek dodajući da mnogo manji gradovi sa slabijim turističkim potencijalom mnogo više novca ulažu u razvoj turizma.

Podsjećanja radi, građani Novog Pazara su prije desetak dana pokrenuli online peticiju za vraćanja starog sjaja Bedemu. Da li će i predstavnici vlasti uvidjeti njihov značaj, ostaje da se vidi.

SANA – H.Š.

Previous articleZukorlić: Vlada Srbije donijela odluku da je Internacionalni univerziet potpuno legalan
Next articleNoćni namaz u Novom Pazaru