Home Rubrike Vijesti Kladionice pred vratima dvorišta škola – Vlast odbija da riješi problem

Kladionice pred vratima dvorišta škola – Vlast odbija da riješi problem

751
0

kladionice novi pazarNovi Pazar – Zbog nedostatka kulturnog sadržaja, sportskih dešavanja, kao i prostora za edukaciju ili relaksaciju, mladi u našem gradu sve više pribjegavaju da svoje slobodno vrijeme provode u kladionicama i kafićima. Dalje, kroz identifikaciju sa starijima, i pritiska društva problem se širi i na one najmlađe koji sve češće, i uprkos tome što je zabranjeno, zabavu pronalaze na istim mjestima.

Ističu, uz pogođenih par mečeva dolazi se do brze zarade. Nedostatak podrške lokalnih vlasti mladima koji imaju snage i ideje da ovaj problem riješe, ne ostavlja bilo kakvu alternativu u rješavanju istog, čak naprotiv.

Predstavnici vladajuće većine na posljednjoj sjednici Skupštine grada nisu usvojili prijedlog BDZ Sandžaka koji su tražili da se zabrani rad kladionica I kockarnica tokom mjeseca Ramazana, a da se, kasnije, zatvore one kladionice koje se nalaze u blizini škola, ističući da oni truju djecu i prijete da ih odvuku u ozbiljne kockarske probleme.

Kada se u obzir uzmu jako niska primanja I penzije u Novom Pazaru, ljudi se nerijetko upuštaju u pokušaje da oprobaju svoju sreću, pa izgube I to malo što su dobili od mjesečnih primanja. Na svakoj kladionici piše da je zabranjen pristup osobama mlađim od 18 godina, ali je nezvanični podatak da se skoro 90% kladionica ne pridržava tog pravila.

Novi Pazar, kao najmlađi grad u Evropi je ujedno grad koji  u državi zauzima visoku poziciju po broju kladionica, koji doseže I do 70. Napomene radi, brojne kockarnice nisu registrirane, već rade na crno, tako da se tačan broj ne može utvrditi.

Ono što je sigurno je činjenica da mladi nemaju dobro trasiran put, kada im na svakom dijelu grada blješte svjetla takvih mjesta, ali je najžalosnije što vlast po tom pitanju ne želi ništa uraditi. Čak šta više, zdušno podržava njihov rad I trovanje naše omladine.

SANA – H.Š.

Previous articleUsvojen rebalans budžeta – Opozicija: Budžet rasipničkog karaktera, bez privrednog razvoja
Next articleZukorlić: Vlada Srbije donijela odluku da je Internacionalni univerziet potpuno legalan