Nastavak druge sjednice – Počelo korišćenje bosanskog jezika

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

viber imageU 9:07 časova počeo nastavak druga po redu Skupština grada Novog Pazara. Nakon što je izvršena prozivka, utvrđen je kvorum sa 44 odbornika.

Dr. Admir Muratović javio se po pitanju usvajanja zapisnika sa prve sjednice, ističući da je odbornicima BDZ Sandžaka bilo uskraćeno donijeti svoj sud o izboru gradonačelnika, što je, ističe, nedopustivo. Muratović ističe da će se usvajanjem zapisnika sa prethodne sjednice usvojiti i tačka da se neće pridržavati statuta Grada.

Dr. Jahja Fehratović je pohvalio početak korišćenja bosanskog jezika i zahvalio se što je statut grada preveden na isti. Istina, uz dosta slovnih grešaka i kombinacije ekavice i ikekavice, ali ističe da razumije, jer je to proces za koji treba vremena, te da sebe stavlja na raspolaganje za pomoć.

Gospodin Edin Zećirović ističe da je materijal za sjednicu odbornicima BDZ Sandžaka dostavljen na pogrešnoj adresi.

Predsjednik Skupštine Grada Mirsad Đerlek već na samom početku pokazao je da ne prati tok diskusije, obzirom da je rekao da nije zapisivao i dovoljno slušao ono što su govorili odbornici BDZ Sandžaka kao primjedbe na prvi zapisnik.

Glasovima većine usvojen je zapisnik sa prve sjednice.

Dr. Admir Muratović ističe da postoji problem da su na početku sjednice čitana imena onih koji su prisutni i koji stiču uslov za glasanje, a da su to imena odbornika koji će se tek izglasati. Iako im još nije bio potvrđen mandat, njihovi glasovi su se brojali u prethodnim tačkama.

Ostavku na odbornička mjesta podnijeli su pismenim putem, Enis Imamović i Almir Leković.

Nakon što su iscrpljene sve tačke druge sjednice u 9:35 je zatvorena druga sjednica Skupštine Grada. Nakon čega je uslijedila podjela materijala za održavanje treće sjednice.

H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img