Skupština Prijepolje – Verifikovani mandati, odbornici SDP-a napustili zasijedanje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Otpočela je prva sjednica novog skupštinskog saziva Prijepolja. Do odabira novog predsjednika i njegovih zamjenika sjednicom će predsjedavati najstariji član, a njegovi pomoćnici biće najmlađi odbornici stranaka sa najviše glasova. Kako je predstavnik SDP-a odbio da stupi na privremenu dužnost, jedan od privremenih pomoćnika je Samir Tandir, najmlađi odbornik BDZ Sandžaka.

Prva tačka dnevnog reda je bila odabir verifikacionog odbora. Ispred BDZ Sandžaka član verifikacionog odbora biće gospođa Sabira Hadžiabdić.

Nakon pauze od 15 minuta nastavljen je rad Skupštine.  Verifikovani su mandati odbornicima apsolutnom većinom.

Nakon što je položena zakletva, uslijedila je treća tačka dnevnog reda odabira predsjednika Skupštine.

Svi odbornici SDP-a napustili su sjednicu Skupštine, a ispraćeni su uz dobacivanja odbornika DPS-a riječima: “Nije lako posle 12 godina. Sretan put”.

Odbornik Vukosav Tomašević istakao je da će on i njegovi kolege odbornici biti opozicija.

Gospođa Stana Marković jedini je kandidat za predsjednicu Skupštine, ispred SNS-a.

Tomašević ispred DS-a i Boško Puškić ispred Dveri protivni su prijedlogu, jer ističu da bi njen odabir bio sukob interesa, jer je direktor škole, te da ne može obavljati dvije funkcije istovremeno, svjesno i savjesno.

Nakon prepucavanja od skoro pola sata između SNS-a i opozicije koju sačinjavaju DS i Dveri data je pauza od 45 minuta za tajno glasanje jedinog kandidata za predsjednika, Stanu Marković.

SANA – H.Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img