Izgradnja južne tribine

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Novom Pazaru stvari odavno ne idu tokom kojim bi trebali. Obećanja se narod mnogo naslušao, a slabo je toga sprovedeno u djelo. Južna tribina na gradskom stadionu obećana još u martu 2012. godine, no kako je posjećenost sve manja i manja, a kako je i uprava dozvolila da se politika miješa u klub, mnogi istinski ljubitelji fudbala odavno digli ruke od voljenog kluba. Ali vlast nije, pa je iskoristila cijelu situaciju da i u tom sektoru ubira malo novca za sebe. Kako je sajt građevinarstvo.rs pisao još u avgustu 2012. Vlada Srbije i grad Novi Pazar odobrili su sredstva u visini od 2 miliona za rekonstrukciju stadiona, te da se južna tribina po planu treba završiti do prvog dana 2013. godine, što je Ljajić i rekao u posjeti FK Novi Pazar u martu 2012.

Skoro dvije pune godine čekala se nova riječ o južnoj tribini, a onda je Gradska skupština u februaru 2014. godine dala saglasnost da se grad kreditno zaduži za 200 miliona dinara, od čega je za reflektore i južnu tribinu bilo predviđeno preko 72 miliona dinara. Nakon što je budžet okrnjen za novu milionsku svotu, Mahmutović je u izjavi najavio izgradnju južne tribine po principu privatno-javnog partnerstva.

Ponovo je uslijedio period čekanja više od godinu dana, a onda su krenuli radovi iskopavanja u junu 2015. godine. Malo se iskopalo, pa se opet stalo. Februar je 13. godina 2016. Još se nije ni pomjerilo sa mrtve tačke iz marta 2012. Četiri godine pustih obećanja i pokušaja obmane svih istinskih ljubitelja fudbala, koji su svoje najljepše dane proveli uz najdraži klub. Posebna tema je priča o transferima. Kada se u obzir uzmu očajni rezultati FK Novi Pazar sa priprema u Turskoj, i nije za očekivati veća posjećenost od 1000 navijača. A nekada FK Novi Pazar pratilo je preko 10 000. Planom javnih nabavki iz budžeta za 2014. godinu izdvojena sredstva za južnu tribinu iznosila su gotovo 30 miliona dinara. Kako ni pedalj nije pomjereno sa radovima, pitamo vlast gdje je nestalo 30 miliona dinara građana Novog Pazara?

SANA – H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img