Tekstualni prenos sjednice Skupštine grada Novog Pazara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

ef751a5becf2e47d810ce8b0e46f88083eb8aff92ea7f861195f4992b958a0c5

U toku je prva sjednica Skupštine grad Novog Pazar u 2016. godini. Sjednici prisustvuje 41 odbornika.

Odbornici predlažu dopnuske tačke dnevnog reda.

Odbornik Jonuz Džanković iznosi tačku dnevnog reda u kojoj traži da se usvoji da asvalt bude kvalitetniji, jer je u Barakovcu asvalt pukao nakon samo mjesec dana.  Džanković kaže da ima informaciju da su ljudi u tom naselju davali od 500 do 1000 eura te da se skupilo oko 50 000 eura. On pita vlast je li to tačno?

Nihad Biševac odbornik SDP-a obrazlaže izgradnju puta od Ciglane do Vareva. On ističe da u Barakovcima ima jakih privrednika i mještana koji su se dobrovoljno javili i koji su prikupili oko 40 000 eura i pozitivno je bilo to što su tu bili pripadnici svih stranaka. Taj novac je dat privatnom preduzeću. To što je asvalt pukao, razlog je klizište koje se često pokretalo. To je objašnjenje – kaže Biševac.

Dr. Admir Muratović ističe da je to u redu i da nije problem, ali da ne bi trebalo izlaziti na Regionalnu TV i govoriti da Grad asfaltira.

Druga tačka koju iznosi Džanković jeste organizovanje prijevoza za đake sa udaljenih seoskih mjesta. Dešava se da se roditelji žale, jer im je djeci daleko, a u drugoj smjeni nema rasvjete često, pa djeca po mraku moraju dolaziti.

Obzirom da će ovo, kako ističe Muratović, biti posljednja sjednica prije raspisivanja izbora, shodno onome što se spekuliše, on se pita šta će biti sa pojedincima na kraju mandata? (Misli se na preletače). “Ovo je vjerovatno dan kada će mnoge stvari doći na naplatu”, ističe Muratović. Prijedlog od strane dr. Muratovića je da se usvoji jedna mapa puta o sigurnom i bezbjednom Novom Pazaru tokom kampanje. Želja je da se spriječe stvari koje su se viđale tokom prethodnih kampanje.

Master Enver Biševac (BDZ Sandžaka) ima prijedlog, a on se odnosi na bezbjednost građana Višegradske ulice. Ako je, kako navodi Biševac, ovo jednosmjerna ulica, onda da tako i bude. Trotoara je malo, pa su majke sa bebama i djeca koja tu konstantno idu ugroženi. Da se odradi trotoar sa obe strane, to je prijedlog.

Ispred SDA Sandžaka imaju dva prijedloga dopunskih tačaka dnevnog reda, a to su formiranje školskog odbora u OŠ Mur, dok je druga tačka da se preimenuju nazivi za dvije ulice, ulica Doljanskih žrtava i ulica Mavrićkih žrtava.

Sead Redžović (BDZ Sandžaka) ima riječ. On predlaže da se uradi nešto po pitanju implementacije bosanskog jezika u školama, obzirom da BNV nije imalo dobru kampanju. Redžović poziva sve svjesne i savjesne odbornike da izglasaju ovu odluku, kako bi naša djeca moa nešto više znati o sebi.

Amela Lukač Zoranić (BDZ Sandžaka) predlaže da se donese odluka o prestanku prodaje zemljišta Grada Novog Pazara. Još 2013. godine Lukač – Zoranić je tražila da Grad ukaže sa koliko zemljišta raspolaže, međutim ni do dan danas nije dobila odgovor.

Da se za 50% umanji cijena poreza na imovina za fizička i pravna lica, te da se za 50% umanji cijena zakupa javnih površina za gradsku zonu i za seosko područje prijedlog je dr. Hanadi Hajdinović, odbornice SDA Sandžaka.

Vladajuća većina usvojila je jedino prijedlog Admira Muratovića a to je usvajanje mape za fer predizbornu kampanju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img