Đerlek: MLADI U NOVOM PAZARU U NEZAVIDNOM POLOŽAJU

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Jedna od mnogih tema u emisiji „Pretres“ prilikom gostovanja portparola i koordinatora mladih BDZ Sandžaka Edina Đerleka, bila je i sve aktuelnija tema mladi u Sandžaku i Novom Pazaru .

Najveći problemi omladine, po riječima gospodina Đerleka,  nezaposlenost , masovno iseljavanje a to za sobom povlači, kaže, razne devijacije.

„Situacija vezana za omladinu je jako teška. Mi kao BDZ Sandžaka se nećemo tako ophoditi prema omladini . Imate činjenicu da oni koji ostanu ovde da bi dobili  posao na budžetu grada moraju da kleče u redovima vladajućih partija, što je zaista ponižavajuće, a to govori kakvo je stanje omladine a i o odnosu vlasti spram omladine“ kaže Đerlek

Koordinator mladih BDZ-a kaže da če ova stranka zapošljavati sposobne mlade, kao i prema socijalnoj porodičnoj karti.

„Mi imamo danas porodice u kojima pet punoletnih članova ima radno mjesto, gdje djeca dobijaju različite dodatke i stipendije, a takođe imamo i porodice gde nijedan član ne radi. Tako da ćemo sigurno razmatrati takvu situaciju.“ ističe Gospodin Đerlek

Iako je trenutno stanje za omladinu jako loše, Đerlek ističe da ipak postoji nada da će biti bolje, jer postoji  puno sposobnih i talentovanih ljudi.

Za mlade koji djeluju u okviru BDZ Sandžaka kaže da su oni budućnost Sanžaka, a njihove aktivnosti u skorije vrijeme će i javnost moći da vidi. Jedna od njih je i posjeta svim sandžačkim gradovima kako bi se što više mladi povezali  i dodatno motivisali.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img