Home Vijesti BDZ okuplja opoziciju u Prijepolju

BDZ okuplja opoziciju u Prijepolju

303
0

Prijepolje – Maratonska Skupština Općine prijepolje, uz dvije pauze, ne primjerenu retoriku, bez rezultata, ispraznih izlaganja, praćena lošim odnosom pogotovo prema našem mediju, nije ostavila nikakav dojam. Nažalost, još jedan ram za sliku zašto se i u prijepolju, kao i u drugim gradovima u Sandžaku loše žive. BDZ Sandžaka u prijepolju poziva opoziciju da se ujedini oko platforme upravo ove stranke

I u Prijepolju se krše Ustav i Zakon. Između ostalog, najznačajnije institucije, poput Suda, očišćene od Bošnjaka. Komplicirano stanje moglo bi se, smtraju iz BDZ sandžaka, iskorijeniti samo uz ujedinjenu opoziciju.

S druge strane, opozicija na ovo reagira- kao i dosad svako na svoj način.

Babić, također, smatra da Bošnjaci i Srbi u Prijepolju skladno žive a da smatra da g. Hajdarević često ne stoji iza onoga što govori

Iz LDP-a smatraju da je važno ovaj put formirati vlast u prijepolju tako što će stranke imati ne samo program već i želju da djeluju u interesu građana, a ne sitnih partijskih interesa.

A SDP na vlasti 12 godina. Moglo se, kaže njihova zastupnica, mnogo više uraditi.

A politika, takva kakva je dovela da u Prijepolju ne možete, kažu njegovi žitelji, živjeti ni od čega. Jedva da se skupi za račune i to su idalje penzioneri najurednije platiše. Oni na birou svakako ne vide nikakvu šansu, pa čak i one priče o odlascima već postaju daleke jer i Evropa više neće nikoga.

SANA