KALAČ: BOŠNJAČKA STRANKA DA RASKINE KOALICIONI SPORAZUM SA DPS-OM

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Do političke krize u Crnoj Gori u koaliciji između SDP-a i DPS-a  kako pišu mediji došlo je nakon predsjedničkih izbora 2013. godine kada je DPS prema SDP-u protivustavno kandidovao Filipa Vujanovića  nakon čega je kandidaturu Vujanovića osporila SDP. Od 6 poslanika koje je SDP imala u koaliciji sa DPS-om u novu stranku Socijaldemokratiju  je otišlo 2 poslanika.

„U SDP-u je u međuvremenu došlo do raskola koji je proizveo formiranje nove partije Socijaldemokratije na čijem čelu je ministar Ivan Brajović koji je bio ministar SDP-a što je u parlamentu SDP koštalo dva poslanika. Politička kriza koalicije je  kulminirala zahtjevom SDP-a  za smjenu dva ministra koji su napustili SDP nakon čega je aktualni premijer pokrenuo inicijativu za parlamentarno preispitivanje povjerenja vladi“ kaže predsjednik BDZ-a Crne Gore Hazbija Kalač.

Najavom povlačenja podrške vladi manje članice koalicije SDP-a, DPS uz podršku BS-a, Liberalne partije, Force i HGIA ne može prikupiti 41 glas podrške pa je očigledno ovu političku krizu predvidela i već pripremila podršku 2 poslanika novoformirane SD-a . Političku temperaturu dodatno je podigla partija Pozitivna Crna Gora  koja je svojim prijedlozima za izlazak iz krize, prema riječima gospodina Kalača više alibi za opstanak DPS vlade, ističe Kalač.

Od završne rasprave na ovu temu BDZ Crne Gore očekuje da opozicija bude jedinstvena i ne podrži Vladu kako bi ona „pala“.

„BDZ  je sopštenjem pozvala sve poslanike u državnom parlamentu da u cilju stabilizacije i normalizacije političkih, socijalnih i ekonomskih odnosa da aktualnu vladu ne podrže. Pored toga pozvali smo i BS da raskine koalicioni sporazum sa DPS-om. Razloga je puno a težak socio-ekonomski položaj jedan je od prvih.“ ističe gospodin Kalač

Međutim imajući u vidu raspravu koja teče u parlamentu i stavove DPS i Pozitivne partije vlada bi ipak mogla da preživi krizu koja je trenutno u parlametu Crne Gore.

Ipak postoji nada da će se opozicija ujediniti kako bi prestala vladavina jednog režima koji traje punih 28 godina.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img