Šta Bošnjaci imaju od kolacije SNS-SDPS

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Srpska napredna stranka i Socijaldemokratska partija izaći će zajedno na republičke i pokrajinske izbore, rekao je predsjednik naprednjaka Aleksandar Vučić i istakao da je SDP Rasma Ljajića u ovom trenutku najznačajniji partner naprednjaka.

Ljajić smatra da su glavni razlozi za zajednički nastup dosadašnja dobra saradnja kao i zajednički ciljevi oko reformi, spoljne politike, ekonomije, EU.

Mnogi Bošnjaci se pitaju kakve će koristi oni imati kao većinski narod  u Sandžaku od ove koalicije? U ovom sazivu SDPS je imao 10 poslaničkih mjesta, od toga samo je jedno dato Bošnjaku. Žalosna je činjenica da je na desetine hiljada bošnjačkih glasova otišlo za srbijanske interese. Obećali su tada da će zaposliti građane Novog Pazara. Dvije godine kasnije, situacije je gora statistički nego što je tada bila. A evo šta je tada rekao premijer.

Osim donacija iz arapskih zemalja, drugih investicija posljednjih godina nije bilo. Plata je daleko ispod republičkog prosjeka. Ono što bode u oči svakog istinskog rodoljuba u Novom Pazaru jeste činjenica da se političari svakodnevno na sva vrata hvale kako je Novi Pazar najmlađi grad u Evropi, nažalost grad sa  nezaposlenošću iznad 60%, pa omladina koja je njegov zaštitni znak sve više odlazi u inostranstvo, jer ovakvim redom u Novom Pazaru jedva da ima i za kahvu.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img