Tutin bez vode

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sve je, kažu mještani koji se, usude progovoriti, zatrovano u Tutinu, i voda i zrak. Ono na šta je naišla ekipa Sandžak TV zgrozilo je javnost.  Vlast već dvadeset godina samo obećava kako će biti bolje. I to pred izbore pršte obećanja. Nakon toga, nigdje nikog. Ipak, uvijek ima neko pa se nađe i dobro skriven bunar odakle se kroz cijev provodi voda, miješa s vrelom Lipice i takvom grad snabdijeva za piće. Iz BDZ Sandžaka pozivaju državu da zaustavi ovaj, kako ga nazivaju, genocid nad žiteljima Tutina. Nadaju se i dobro organiziranoj akciji kakva je u subotu provedena širom Srbije. Vrijeme je da, ističu, svi koji se bave kriminalom u Tutinu, konačno budu poraženi.

Vlast u Tutinu iz Klisure u Detanama prikačila cijev iz rijeke koja se miješa s vrelom Lipice i koju građanima daju kao vodu za upotrebu. Pumpa radi i vuče vodu.

Mještani u šoku, barem oni koji odluče stati pred kameru . Svjesni inače šta se sve radi, ali ovo je, prizanju, ravno katastrofi.

Ovo je prilika i da se podsjeti šta je vlast radila u petom mjesecu ove godine . Ista stvar u mjestu Promuklica…Cijev u rijeci Vidrenjak…napajanje vodom građana.

0,27-1,04 Ovo je samo jedna prevara…naši građani Tutina.

BDZ Sandžaka najavljuje, o ovome će upoznati i Tužitelhstvo

A Budžet Tutina za vodu, za one koji, možda ne znaju je oko 130 miliona dinara. I za one koji tvrde da su sve ovo neistine, Sandžak TV  i na onoj udaljenosti od 500 metara zračnom linijom. Fekalije iz poljskih wca i štala izljevaju se u rijeku miješaju s vodom za piće kojim se snabdijevaju Mjesne zajednice i Grad.

A naputu prema izvorištu u Đerekarama nezadovoljni mještani. Pošto vode nema, idu na bunare koje su sami iskopali.

A i kako je nazivaju, najzadnja kuća, kilometar od samog izvorišta, bez vode…

I pješke dalje do izvorišta: crno na bijelo po ledu. Nekad je, kažu, bilo drugo u Evropi po kvaliteti. Samod ’76. Godine kako je postavljeno, pa za vrijeme ove vlasti na čelu s Kučevićem, nikad se na njemu ništa nije radilo.

Građani imaju rješenje, ali vlast se ne obazire.

Građani, očigledno žive u strahu. Tek poneko nešta odluči reći. Jedva!

BDZ Sandžaka u Tutinu smatra da bi jedna akcija kakva je provedena u Srbiji u subotu itekako dobro došla i u ovom gradu.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img