Home Rubrike Vijesti Tribina na Fakultetu za islamske studije

Tribina na Fakultetu za islamske studije

305

U organizaciji FIS-a i njegovih studenata upriličena je tribina posvećena rođenju Božijeg Poslanika Muhammeda s.a.v.s.

Studenti su u saradnji sa upravom i profesorima ovog fakulteta recitalima, učenjem Kur’ana, ilahija, poezijom pokazali važnost ovog datuma, a time i podsjetili prisutne na važnost onoga što je Muhammed a.s. radio u toku svog života.

Dekan FIS-a prof. dr. Enver ef. Gicić u obraćanju prisutnima pohvalio je rad studenata i naglasio da se fakultet njima ponosi.

„Drago mi je što smo uspjeli da napravimo jednu sintezu i vjerskog i svjetovnog, drago mi što mi na našem fakultetu imamo jedne prefinjene umjetnike i književnike kojima se možemo dičiti i ponositi, drago nam je što imamo takve vjernike, zapravo imamo kompletne ličnosti, to je Islam i time se mi ponosimo.“ istakao je prof. Gicić

Napomenuo je da postoje oni koji ne žele da se prisjećaju ovih dana i koji ne žele da ovi dani budu upisani u historiju, neki to čine iz neznanja, neki zbog toga što su izmanipulisani, neki što je to traženo od njih. Međutim, dodaje, mi smo muslimani i ako se mi ne budemo sjećali     Božijeg Poslanika s.a.v.s. i mjeseca u kom je rođen, ko će se drugi sjećati njega.

Prisutnima je ukazao na važnost ovog mjeseca i ovih dana i kazao da im ovo treba biti jedan podstrek kako bi se dalje trudili, učili i radili na svom daljem usavršavanju.

 

Previous articleIzložba fotografija na Internacionalnom univerzitetu
Next articleManifestacija „Muhammed a.s. najbolji uzor“ završena u Rožajama