Home Rubrike Vijesti Izložba fotografija na Internacionalnom univerzitetu

Izložba fotografija na Internacionalnom univerzitetu

358

Još jedna u nizu izložbi fotografija upriličena na IUNP-u , ovog puta autor izložbe je bio Samir Ahmeti  iz Albanije.

Kako ističe dekan departmana umjetnosti na  IUNPu Samir i njegova saradnja sa ovim Univerzitetom je jedan mostova između Sandžaka i Albanije.

„Samir na jedan poseban, drugačiji i određen način pravi određene događaje koji su od velikog značaja za državu Albaniju. Danas je po prvi put u Novom Pazaru sa svojom izložbom i uopšte u ovim krajevima, a mi ćemo u znak zahvalnosti Samiru organizovati nekoliko izložbi u Sandžaku, Crnoj Gori i Bosni.“ naglašava profrsor Fehim Husković.

Iako je prvi put u Sandžaku i Novom Pazaru autor izložbe kaže da se oseća veoma prijatno i da mu je veoma drago što je uspeo ostvariti saradnju sa ovim univerzitetom o kome, kaže autor, samo ime sve govori.

„ Ime IUNP nije samo ime već i filozofija ovog univerziteta. Drago mi je što sam dobio mogućnost da baš ovde izložim svoje radove i svoja djela koje sam stvarao u zadnjih tri godine.“

Autor ističe da je prilikom fotografisanja obraćao pažnju na detalje koji su samoj fotografiji dali širu sliku.

Izložba je po riječima gospodina Ahmetia započeta u Makedoniji, nakon toga nastavljena u Albaniji i sad u Sanžaku. U budućnosti najavljuje veću i kompletniju izložbu svojih radova.

 

 

Previous articlePredavanje hfz. Kujevića u Arap džamiji
Next articleTribina na Fakultetu za islamske studije