OTVORENA ŠKOLA I OBDANIŠTE U NASELJU DOHOVIĆE

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Pred velikim brojem prisutnih danas su novoizgrađena škola i vrtić u novopazarskom prigradskom naselju Dohoviće zvanično otvoreni.

Ovom svečanom činu prisustvovovali su premijer Aleksadnar Vučić, potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić, ministri Vlade Srbije kao i ambasador  i Ujednijenih Arapskih Emirata.

Direktor novootvorene O.Š. “Rastko Nemanjić” Besim Adilović istakao da je ponosan što je grad dobio ovako modernu i uređenu školu. “Svjesni smo vrijemena u kojem živimo, sa novom savremenom školom spremno dočekujemo reforme u obrazovanju”.

Gradonačelnik Novog Pazar Meho Mahmutović prisutnima poručio je ovaj grad svakog dana sve ljepši. “Iza nas stoje djela a ne prazne riječi. Na našu sreću ovdje prema nama su velelepni objekti”

Amdasador Ujedinjenih Arapskih Emirata  Džuma Rašid al Daheri zadovoljan je otvaranjem novih objekata. “Ovo smo poklonili časnim građanima Srbije kako bi bio simbol prijateljstva”

Tom prilikom je dao prijedlog da se škola zove po predsjedniku UAE halifi bin Zajid en Nahjanu,  a Klinički centar po osnivaču Ujedinjenih Arapskih Emirata šejhu Zajed bin Sultanu.

“Time će ova imena biti potvrda snažnog prijateljstava između Srbiije i UAE” završio je ambasador.

Potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić poručio da je veliki dan za Novi Pazar. “Zaista po prvi put u jednom danu otvaramo dva velika objekta. Ovo je najveća investicija u historiji Pazara.”

On se prisutnima zahvalio što su došli u velikom broju.

Premijer Srbije Aleksanar Vučić istakao da su mnogi sa nevjericom gledali kada je postavljan kamen temeljac za ove objekate ali da je danas to pretočeno u stvarnost. “Ovakvih objekata nema nigdje u Srbiji. Uspeli smo da napravimo nešto što je najmodernije. Škola posjeduje računare i opremu kakve nema ni Vlada Srbije. Drago mi je što će djeca uživati u njoj” završio je premijer.

Podsjećamo da je premijer Vučić postavio i kamen temeljac za izgradnju ove škole i vrtića, kao i Dijagnostičkog centra u Novom Pazaru, 20. aprila ove godine.

Vrijednost ova tri objekta je oko sedam miliona eura, a finansije su obezbijedili donatori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

R.Z.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img