Otvorena emisiona stanica „Golija Kula“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Emisiona stanica „Golija-Kula“ je jedna od 16 digitalnih emisionih stanica koje je izgradilo Javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“ sopstvenim sredstvima, nakon završetka digitalizacije TV u Srbiji, odnosno nakon gašenja svih analognih predajnika i puštanja zemaljske digitalne televizije na cijelom prostoru Srbije 7. juna ove godine.

„Novih 30.000 stanovnika će moći da prati digitalnu televiziju, tačnije 15 kanala potpuno besplatno primati kvalitetnu sliku i zvuk, prije svega Pešterska visoravan, ali i Novi Pazar, pa čak i Rožaje.“ – istakao je ministar Ljajić.

Osim emisione stanice „Golija-Kula“ za samo šest mjeseci od završetka digitalizacije izgrađeno je još 15 digitalnih emisionih stanica.

„Ostalo je 2,2% stanovništva nepokriveno digitalnim signalom, iako je standard u ovoj oblasti da se država smatra digitalizovanom ukoliko se pokrije 95% stanovništva, mi smo pokrili više, ali želimo da pokrijemo i ovih 2,2% ostatka stanovništva.“ – naglašava Ljajić

Završetkom digitalizacije 150.000 stanovnika Srbije dobilo digitalnu televiziju više od planiranog procenta od 95% pokrivenosti.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img