Home Rubrike Vijesti Tandir u Pretresu: Siguran sam u političku superiornost BDZ-a – pozivam na...

Tandir u Pretresu: Siguran sam u političku superiornost BDZ-a – pozivam na TV duel predstavnike SDP i SDA

281

Zamjenik predsjednika Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Sandžaka Samir Tandir, prozvao je u emisiji Pretres predstavnike Stranke demokrtaske akcije Sulejmana Ugljanina i Sandžačke demokratske partije RasimaLjajića za vođenje licemjerne politike prema Sandžaku i njegovim građanima.

On je kazao da Ugljanin od 2014., kada više nije član Vlade, pokušava ući u vode patriotizma i vratiti svoj posrnuli rejting, radikalnim izjavama o autonomiji Sandžaka, kvalificirajući aktuelnu vlast u Beogradu najpogrdnijim imenima.

„Gospodin Ugljanin će učiniti sve nebi li nekako izvršio pritisak na premijera Vučićada ga ponovo uzme u Vladu nebi li on opet bio neki činilac u vlasti. To vrijeme je prošlo. To je pluskvamperfekat. To se više nikada neće desiti.“ – kazao je Tandir i dodao da bi se time riješili samo njegovi privatni problemi, a goruća pitanja ekonomije, zapošljenja i infrastrukture bi ostala nepromijenjena.

Kada je u pitanju bezbijednost i narko kriminal u Sandžaku, Tandir je optužio tri ustanove koje nisu na visini zadataka po ovom pitanju, optuživši ih za saučešništvo i prikrivanje kriminalaca: Lokalna vlast, Policija i Tužilaštvo.

„Kada je u pitanju kriminal moramo detektirati uzrok svih tih problema. Djeca uče od starijih i ugledaju se na nas. Ako imate da u Gradskoj upravi Novi Pazar sjede ljudi koji su optuženi za ubijstvo. Ako imate ljude koji su hapšeni za trgovinu drogama a predstavljaju se kao uspješni biznismeni. To su jako loše poruke omladini. I zato nažalost imamo tendenciju da našoj djeci oni koji su najgori sloj društva budu uzor i zato imamo situacije da djeca sa 13 ili 14 godina naoružana idu u škole i sukobljavaju se. To je ozbiljna devijacija gdje je potrebna podrška sa najvišeg državnog, lokalnog i vjerskog nivoa, stručnu javnost, kako bi se ti problemi riješili.“ – kazao je Tandir.

On je kazao da je upravo zbog kriminalnih aktivnosti najbližih saradnika i tjelohranitelja visokih zvaničnika SDP-a u određenim situacijama dolazilo do velikog raskola između Ljajića i Mahmutovića, poput onoga kada je obezbjeđenje gradonačelnika Novog Pazara pretuklo novinara.

„Tjelohranitelj gospodina Mahmutovića je pucao na građanina Novog Pazara pred više od 1000 svjedoka. Tjelohranitelji gradonačlenika su u GU zlostavljali predstavnika jednog medija, pa je do te mjere eskalirao sukob unutar SDP-a da je Ljajić uzeo u zaštitu tog novinara a sve se završilo negativno po obezbjeđenje gradonačelnika, zbog čega je na relaciji Ljajić-Mahmutović došlo do ogromnog sukoba.“ – kazao je Tandir, te podsjetio na hapšenja visokih dužnosnika unutar Gradske uprave koji su, prema informacijama, bili u sprezi sa samim vrhom aktuelnog režima.

Gospodin Tandir je pozvao predstavnike SDP i SDA da dodju u TV duel i odgovore građanima na sve optužbe koje ovih dana dolaze od građana i putem medija.

(SANA)

 

Previous articleRegionalna konferencija “Sandžak i jug Srbije
Next articleOpozicione partije BDZ i SDA napuštaju rad u Savjetu za bezbednost