Home Rubrike Vijesti Odbornici BDZ u Sjenici: Vakufske kuhinje uvrstiti u budžet opštine Sjenica u...

Odbornici BDZ u Sjenici: Vakufske kuhinje uvrstiti u budžet opštine Sjenica u 2016.

246
0

Danas (22.12.2015.) u Sjenici je održano redovno zasijedanje Skupštine, na kojoj je najviše bilo rasprave o raspodjeli sredstava iz budžeta općine za narednu godinu.

Predstavnici BDZ Sandžaka bili su nezadovoljni predloženom raspodjelom pogotovo kada su u pitanju iznosi predviđeni za sufinansiranje poljoprivrednih proizvođača na terirotiji Sjenice, jer je ova grana žila kucavica sjeničke privrede.

Šef odborničke grupe BDZ Sandžaka u Sjenici gospodin Fadil Nikšić, kritizirao je prijedlog budžeta te kazao da se iznosi za poljoprivredu trebaju znatno uvećati, jer su u najkatastrofalnijem stanju.

„Vidimo da se i dalje novac iz budžeta troši nenamjenski, a za bitne stvari nova je malo ili ni malo. Predlažemo, ili bolje rečeno tražimo, da ukupan budžet za poloprivredu u 2016. godini bude najmanje 50 miliona, jer naša općina svoj budžet treba prilagoditi prvenstveno ovoj grani.“ – kazao je Nikšić.

Predstavnici BDZ Sandžaka su tražili da se iz budžeta opštine Sjenica izdvoje znatna sredstva za Vakufske kuhinja, te da u koliko ovaj prijedlog ne bude usvojen ovaj grad će biti postiđen.

„Također, tražimo da se iz budžeta izdvoji 2 miliona dinara za Vakufske kuhinje i 2 miliona za rad Medžlisa Islamske zajednice u Sjenici.“ – zaključio je Nikšić i dodao da u koliko se ovi prijedlozi ne usvoje, predstavnici ovoga grada se trebaju stidjeti.

Odbornici su kazali da u koliko se prijedlozi usvoje, da će učestvovati u daljem radu u vezi budžeta, u koliko ne, da će bojkotovati dalji rad Skupštine po ovom pitanju.

(SANA)

Previous articleOpozicione partije BDZ i SDA napuštaju rad u Savjetu za bezbednost
Next articlePodnijet zahtjev da se gradski trg u Rožajama nazove po sandžačkom velikanu Mulla Jakup ef. Kardoviću