Afera u Skupštini – Gradonačelnik Mahmutović vrijeđao odbornike

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Skupštini Grada nije prvi put da se Gradonačelnik obraća grubim i neprikladnim riječim, poručuje odbornica SDA nakon uvreda baš na njen račun. Uličarski govor, napominje gospođa Hanadi Hajdinović, obilježio, između ostalog, posljednju sjednicu. I onda logično, prvo čega se setite jeste reakcija premijera na ponašanje ministra Gašića i izvinjenje ne samo novinarki B92 već i svim ženama u ime Vlade Srbije. Ko će jedno takvo izvinjenje uputiti iz Novog Pazara? Ne bira rječnik prvi čovjek Grada a ni samokontrola mu baš nije jača strana.

U Novom Pazaru, s govornice svašta se čuje,…ali…ponižavajući odnos prema odbornicima pogotovo ženi, uvredljivi ton, neprimjeren riječnik za čovjeka koji inače ima i najveću minutažu za obraćanje odbornicima, nikako nema smisla. Postavlja se pitanje hoće li Mahumutovića ili će bar on javno izviniti za sraman govor?

Kako se niko ni ne izvinjava, tako odbornica najavljuje borbu za svoja prava.

Negdje mora da se podvuče crta. U Skupštini Novog Pazara, niko je, pa ni predsjedavajući, ne podvlači.

I još prije toga bomba – iz usta gradonačelnika. Javnost očekuje reakciju na ponašanje za koje,većina se slaže, ne postoje riječi opravdanja.

Ovakvo ponašanje Gradonačelnika, kaže, odbornica SDA, ruše dostojanstvo, integritet ne samo žena već I svih odbornika, pogotovo opozicije koja je i na udaru.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img