Home Rubrike Vijesti Zaustaviti rasipanje novaca iz budžeta

Zaustaviti rasipanje novaca iz budžeta

254
0

Prijepolje u posljednjih nekoliko godina važi za jednu od najsiromašnijih opština.

Osim toga što su prosječne plate na samom dnu ljestvice u Srbiji, a nezaposlenost je za 50% niža u odnosu na republički prosjek, sve je više omladine koja se iseljava, jer u svojoj opštini ne mogu naći perspektivu. Investicija gotovo da i nema, a stopa nezaposlenosti iz dana u dan sve više raste.  Skoro da je duplirana brojka korisnika Vakufskih kuhinja i Crvenog krsta.

Usljed ovog sumornog stanja, Lokalna samouprava je za ukrašavanje grada odlučila da potroši 600 000 dinara. Na trgu je jučer postavljena jelka sa osloncem koji su činile dvije odvaljene kante za smeće sa platoa. Iz BDZ Sandžaka ističu da je sramna odluka vladajuće garniture da se za ukrašavanje potroši toliki novac, kada 70% stanovništva ne prima platu veću od 10 000 dinara.

Iz LDP-a u Prijepolju naglašavaju da ovo nije pravi trenutak da se toliko novca utroši na ukrašavanje. Gospodin Ahmed Henjaš ističe da vlast u Prijepolju onim starim metodom „igara i hljeba“ želi građanima skrenuti pažnju sa katastrofalnog stanja.

Cijeli svijet bori se za očuvanje ekologije, zabranjivajući i strogo kažnjavajući sječu drveća. Iz opozicije poručuju da je prvi čovjek grada Emir Hašimbegović gestom dozvole da se odsiječe još jedno stablo poslao negativnu poruku mladima na koje se stalno apeluje da čuvaju svoju sredinu. Ostaje pitanje da li ova jelka vrijedi 600 000 dinara?

H.Š.

Previous articleBDZ SANDŽAKA: DISKRIMINATORSKI VLASTI ODNOS PREMA MUSLIMANSKIM VJERSKIM OBJEKTIMA
Next articleManifestacija „Muhammed a.s. najbolji uzor“ održana u Tutinu