Skupština Novog Pazara usvojila budžet 2016. od 2,5 milijarde dinara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

UntitledNa vjerovatno posljednjoj ali po svemu sudeći najvažnijoj sjednici ove godine Skupština Novog Pazara usvojila je danas budžet Grada za 2016. godinu kojim su predviđeni prihodi od 2.568.668.000 dinara i deficit od 135 miliona dinara.

Prema okviru budžeta, gradska kasa bi trebalo najviše da se napuni prihodima od poreza na dohodak i raznih drugih taksi.

Odbrnici BDZ Sandžaka negodvali što se na ovaj način puna gradska kasa, smatraju da će to biti još jedan teret za građane Novog Pazara.

Amela Lukač Zoranić postavlja pitanje zašto budžetom nije predviđeno finanisranje Medrese Gazi Isa-beg, obzirom da će druge srednjoškolske ustanove dobiti sredstava iz budžeta.

Finansijska podšska ekonomskom razvoju trebala bi biti veće smatraju iz BDZ Sandžaka uz zahtjev za raspravlju o ovoj temi i uopšte privredi Novog Pazara ali valdajuća većina nije imala sluha za, iako je privreda pokretač društva i zajednice.

Odbornik SDA Sandžaka Fuad Baćićanin izneo je informaciju da dug Grada iznosi oko 800 miliona dinara samo za kamatama prema bankama.

Odbornik dr. Admir Muratović smatra da fondu za poljoprivredu treba da ide 100 miliona dinara ne predloženih 5 miliona.

Odbornik Enver Biševac smatra da izdvajanje za ekonomski razvoj biti veća iz razloga jer država izdvaja sredsra za poljoporivredu prepoznavajući pogodnost ovih kraheva za tu vrstu privređivanja.

Vladajuća većina nije imala razumijevanja za većinu prijedloga opozicije. Prihvaćen je jedino amadman gradonačelnik Mahmutovića čime su povećana sredstava namijenja za javnu rasvetu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img