Home Rubrike Vijesti Fetić: Konkurs za sufinansiranje medija netransparentan, nelegitimnan i nelegalan

Fetić: Konkurs za sufinansiranje medija netransparentan, nelegitimnan i nelegalan

298

Gradsko vijeće odobrilo je sredstva medijima koji su se prijavali na prvi konkurs za finansiranje. Direktor Sandžak Media Centra Salahudin Fetić ističe da nije zadovoljan konkursom te da su ga propratile brojne nepravilnosti.

“ Želim da istaknem da nismo zadovoljni sprovedenim konkursom za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Novog Pazara iz više razloga. Ti razlozi su netransparentnost prije svega, sa druge strane nelegitimnost, a nakon više konsultacija sa našim pravnim timom i nelegalnost konkursa, jer se javlja više pravnih propusta”, ističe Salahudin Fetić.

Gospodin Fetić navodi da su se ovim konkursom favorizovale dvije televizije koje su pod direktnom ili indirektnom kontrolom Rasima Ljajića. Kao primjer nepravilnosti, Fetić navodi rok trajanja konkursa, njegovu skrivenost i na trenutke nemogućnost da se pristupi dokumentaciji na sajtu.

“Imamo priliku da vidimo kome su sve dodijeljena ta sredstva ili većina tih sredstava, gdje se radi o dvije televizije za koje sigurno možemo reći da su pod direktnom ili indirektnom kontrolom Rasima Ljajića, čija politička partija u Novom Pazaru obnaša vlast. Dakle, imamo prava sumnjati, sumnjamo i tvrdimo da gradska vlast u Novom Pazaru nije imala želju da pomogne medijima, da pomogne medijsku javnu riječ, već j imala za cilj da vješto skrije konkurs, raspiše konkurs u najkraćem mogućem roku, izvrši realizaciju i da nakon toga svojim političkim poslušnicima dodijeli ogromna sredstva, a ostalima dodijeli ili mrvice ili ništa, kao što smo imali prilike da vidimo”, zaključio je gospodin Fetić.

Previous articleSlezović: Nismo zadovoljni sredstvima koja smo dobili
Next articleSDA: Regionalna televizija je bila i ostala partijski bilten SDP-a