Nova neisupenja obećanja vlasti u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U januaru 2013 godine Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović I minister Rasim Ljajić obećali su otvaranje fabrika tekstila u Novom Pazaru,Kompanije “Inteks” iz Turske ,koja je trebala uposliti 400 radnika, umjesto u Novi Pazar otvaranje je bilo u Leskovcu, jos jedno neispunjeno obećanje Gradonačelnika Mahmutovića I ministra Ljajića.

I nije to bila jedina investicija koja je mimoišla Novi Pazara, gradonačelnik je također obećavao još investicija iz Turske I otvaranje novih radnih mjesta. Postoje dobri izgledi da u Novom Pazaru, gde posao čeka oko 25.000 žitelja, najviše mladih, fabrike otvore još neke kompanije iz Turske, ali i nekih drugih zemalja.
Ovo je, kao radosnu vest na početku 2013. godine, svojim sugrađanima saopštio gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović

Na Sajmu turizma u Beogradu potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da bi Novi Pazar uskoro bi mogao da dobije fabriku za proizvodnju hrane koju bi otvorila kompanija iz Ujedinjenih arapskih emirata , obećanje je dato početkom ove godine.

Gradjani Novog Pazara nijesu zaboravili ni obećanje prethone vlasti o aerodrumu, pruzi I auto putu, a već stižu nova.
Atletski stadion, Fabrika tekstila, Fabrika za proizvodnju hrane, Pruga – obećanja koja su data a još nijesu ispunjena.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img