Home Rubrike Vijesti BDZ PP najoštrije osuđuje izjavu Tomaševića

BDZ PP najoštrije osuđuje izjavu Tomaševića

415

U Prijepolju ponovo varnice. Ovoga puta saopštenje srpskih koalicijonih partnera gradonačelnika Emira Hašimbegovića.

Demokratska stranka Srbije, Demokratska stranka I Srpska radikalna stranka poslali saopštenje OEBS-u gdje ističu da je boravak predstavnika OEBS-a u Prijepolju na čelu sa zamjenikom šefa misije Majkom Ujeharom, Hašimbegović iskoristio za ličnu promociju, ne obavijestivši o njihovom dolasku nikoga od svojih koalicionih partnera.

Trn u oku svim Bošnjacima je dio u saopštenju gdje stoji: “ U Srbiji, kao I u susednoj Crnoj Gori ne postoji nikakav “Sandžak”, kako je to tvdio Majk Ujehara…”. Predstavnici OO BDZ Sandžaka u Prijepolju oštro su reagovali zbog ovih riječi.

“Ovo treba gledati kao još jedan pokušaj Vukosava Tomaševića zvanog Koreja da skrene pažnju teške ekonomske situacije i nezaposlenosti u Prijepolju za koju je lično odogovoran, na teret proizvođenja među-etničkih tenzija, govora mržnje i netrpeljivosti po čemu je poznat.”

BDZ u Prijepolju poziva Tomaševića da javnosti objasni kako se uveća njegova imovinska karta od kako je na vlasti, na osnovu čega je uzurpirao javno površinu ispred svog kafića, na osnovu čega je Tursitčka organizacija Prijepolje vršila promociju njegove rakije i na osnovu kojeg konkursa je njegov sin zapošljen u muzeju?

Pokušali smo kontaktirati vrh vladajuće uprave, međutim nismo dobili odgovor. Nije poznato da se gradonačelnik Emir Hašimbegović, niti iko od njegovih saradnika još uvijek javnosti obratio po ovom pitanju.

Podsjećanja radi, Vukosavu Tomaševiću ovo nije prvi put da svojim izjavama pokušava raspiriti vjersku I nacionalnu netrpeljivost.

Predstavnici BDZ Sandžaka iz Prijepolja su još 2013. godine najoštrije osudili njegovo javno obraćanje u povodu sjećanja na dvadesetogodišnjicu od otmice u željezničkoj stanici Štrpci, gdje je na najdirektniji način vrijeđao vjerska i nacionalna osjećanja Bošnjaka i pokušao osporiti nesporne historijske činjenice.

H.Š.

Previous articleBalašević se izvinuo muslimanima za psovanje Boga (Video)
Next articlePredavanje prof. Almira ef. Šantića u Rožajama