BDZ Sandžaka na Dan Sandžaka otvorio nove prostorije Centrale i održao svečanu sjednicu Glavnog odbora

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Danas su svečano otvorene nove prostorije centrale BDZ Sandžaka u zgradi Jedinstvo. Prilikom otvorenja prostorija prisutnima su se obratili predsjednik Izvršenog odbora gospodin Edin Zećirović, zamjenik predsjednika partije gospodin Samir Tandir i predsjednik partije dr. Jahja Fehratović.

Gospodin Zećirović se zahvalio prisutnima koji su došli iz svih gradova Sandžaka kako bi pružili podršku u radu stranke i zajedno obilježili Dan Sandžaka.

Zamjenik predsjednika Samir Tandir  je istakao da je BDZ Sandžaka snaga promjene, i da je danas  dobila prostor za svoj rad koji zaslužuje i najavljuje da će u narednih šest mjeseci  ova stranka probuditi Bošnjake i obezbijediti im život dostojan čovjeka.

Predsjednik Fehratović je istakao da je ovo veoma važan dan za BDZ Sandžaka jer je ovo još jedna pokretačka snaga, koja će doprinijeti uspješnijem radu stranke.

On je čestitao mladima na trećoj godišnjici postojanja i dostojanstvenim obilježavanjem svog jubileja i Dana Sandžaka, ističući posebno činjenicu njihovog izrastanja u buduću političku i intelektulanu elitu Bošnjaka.

Na kraju je poručio da će BDZ Sandžaka u novim prostorijama od danas početi sa intenzivnim radom kako bi predstojeći period iskoristili za pripremanje promjena u Sandžaku, jer je neminovno, prema njemu, da će u predstojećem izbornom ciklusu odavde zračiti dobro koje će donijeti prosperitetne promjene Sandžaku i nadjačati loše koje je trenutno na vlasti.

Nakon svečanog otvaranja  Centralnih prostorija, održana je svečana Sjednica Glavnog odbora stranke povodom Dana Sandžaka.

Uvodne referate podnijeli su dr. Admir Muratović, dr. Jahja Fehratović – predsjednik BDZ Sandžaka i Hazbija Kalač predsjednik BDZ u CG.

Sva trojica su iz različitih uglova iznijeli činjenice o historijskom, kulturološkom i teritorijalnom jedinstvu Sandžaka od prapovijesti do današnjice, uvažavajući posebno realnost sadašnjice i zalažući se za Sandžak kao budući modernu evropsku prekograničnu regiju.

E. Š. (SANA)

EL2A5399 EL2A5423 EL2A5442

EL2A5533
EL2A5506


EL2A5489
EL2A5494 EL2A5502 EL2A5531

EL2A5514

EL2A5551

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img