Home Rubrike Vijesti Skup Mladih BDZ povodom Dana Sandžaka i tri godine aktivizma

Skup Mladih BDZ povodom Dana Sandžaka i tri godine aktivizma

690

12239489_1507782882850327_1966634693097309818_n

U organizaciji Mladih BDZ Sandžaka priređena je svečanost povodom Dana Sandžaka, ujedno i obilježena treća godišnjica Mladih BDZ-a.

Na skupu je promotivno prikazan dokumentarac koji prikazuje rezultate koje su ostvarili mladi aktivisti u prijethodne tri godine.

Prisutni su imali prilike čuti i autorske radove mladih aktivistkinja.

Na svečanosti su govorili Semir Madžgalj u svojstvu rukovodioca MBDZ-a za Novi Pazar u bivšem sazivu i kao sekretar Gradskog Odbora BDZ-a za Novi Pazar.

„Ovu priliku da vam se obratim iskoristit ću tako sto ću ukratko približiti ono za šta se zalažemo, šta su nam ciljevi, načini doći do cilja i naš pokret.

Poznato je da je BDZ Sandžaka stranka koja je nastala iz potrebe, jer dotadašnja politička scena u Sandžaku nije imala šta da ponudi. Četiri su glavna razloga ulaska u politiku:

1) Odbrana jedinstva Islamske zajednice
2) Slobodan Internacionalni Univerzitet
3) Povraćaj vakufske imovine
4) Slobodna vjeronauka u školama

Mladi BDZ čine intelektualci, omladina koja slobodno razmišlja i djeluje“, kaže Semir Madžgalj sekretar Gradskog Odbora BDZ-a za Novi Pazar.

“Plan je da u narednom periodu posjete sve gradove sjevernog i južnog Sandžaka, povežu omladinu, kao i da formiraju odbore.

Previous articleDelegacija Islamske zajednice boravila u posjeti odjeljenju Medrese u Rožajama
Next articleU čast Dana Sandžaka BKZ organizirala okrugli sto