Home Rubrike Vijesti Upriličen kamen temeljac za džamiju u Muru

Upriličen kamen temeljac za džamiju u Muru

273

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji postavljen još jedan u nizu kamen temeljaca, ovog puta za džamiju u novopazarskom naselju Mur.

Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su zvaničnici Mešihata IZ na čelu sa muftijom sandžačkim Muamerom ef. Zukorlićem, direktorom Medrese Gazi Isa-beg Rešadom ef.Plojovićem, glavnim imamom medžlisa IZ u Novom Pazaru Asmirom ef. Crnovršaninom, pomoćnikom muftije sandžačkog za južni Sandžak Abdurahman ef. Kujevićem i direktrom Škole Kur'ana Časnog Irfanom ef. Malićem.

“Postavljanje kamena temeljaca je još jedna blagodat Uzvišenog Gospodara koji nas časti nekoliko godina unazad. Vjerujem da će ova džamija na bolje promijeniti budućnost ovog naselja” kaže ef. Crnovršanin.

U svom govoru muftija sandzacki Muamer ef. Zukorlić istakao da je gradnja džamije najveća hedija koju jedan narod može dobiti.

“Ovaj dio grada više nikada neće biti obično već posebno mjesto, time što će dobiti džamiju. Dobijaju građevinu gdje ce muslimani činiti sedždu i pokazati kome se samo sedžda čini i koga najviše vole, koga se plaše i pokoravaju”.

Ovom džamijom je pored naroda počašćena i zemlja  i sve ostalo. A svako ko bude dao bilo šta za izgradnju džamije imaće nagradu za to.

“Allahove kuće grade oni koji vjeruju u Allaha dž.š. jedino se njega boje i čine stvari koje je Gospodar propisao. Ne postoji bolji ulog i investicija od ove, jer će ovim dobiti mnogo vise od uloženog imetka” kaže muftija sandžački.

Muftija Zukorlić poručio da se Bošnjac trebaju jedinistvo, ali jedinstvo oko istine, a ne jedinstvo oko laži i prevara.

On ističe da smo imali smo komunizam a sada imamo neokumunizam sa praznim obećanjima i kvazi kulturom gdje se nudi droga alkohol i psovanje Boga.

“Zamislite u kavkom društvo mi danas živimo, oni koji ukažu na opasnosti i nazadnost psovanja Boga bivaju osuđeni i nazvani retrogradnim i zaostalim. Takvim želim pročiti, ma čime nam prijetili mi nećemo prihvatiti kulturu psovanja Boga. To nije naše, to je njihovo i to im ostavljamo. Mi to ne prihvatamo.” jasan je muftija Zukorlić.

Muftija Zukorlić podsjeća da je jedinstvo naša obaveza a naša budućnost okupljanje oko čiste vjere i Boga, istine i pravde. Gdje će rasti prave i ispravne generacije.

“A onaj kome nije bitno kakve će im biti majke i kćerke neka ih šalju na mješovite ekskurzije gdje se radi sve i svašta. Mi im ne možemo pomoći. Pred nama su dva puta pa birajte očevi i majke, braćo i sestre da li ćete prodati svoju djecu zbog laži i obećanja da će zarad toga dobiti neki poslić”.

Muftija sandžački ističe da će pravi vjernici ostati sa istinom, uspravni, ispravni i čisti. Da da naručeni medijski udari neće dovesti do odustajanja i odbarne Allahove vjere, jedine istine.

“Ne treba niko da brani Boga jer njemu to ne treba, mi branimo sebe a oni koji psuju Boga završiće kao i svi oni koji prije njega psovali. Svi su probali i svi će pred Gospodara stati i njemu račun polagati. Allah dž.š. će dati da njegovo svjetlo sija koliko god oni bili protiv” kaže Muftija.

Na kraju govora muftija Zukorlić je zamolio Gospodara da svima da svo dobro ovoga i buduceg svijeta.

Kamen temeljac upriličili su čelnici Islamske zajednice i prisutni mještani.

Za početak hairli početak, dovu je proučio hafiz Abdurahman ef. Kujević.

Previous articlePomoć porodici Balatić
Next articleAustrija: ZSD organizira manifestaciju “Sandžak je duša bošnjačka”