Kalač: Četništvo stanuje u režimu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Zbog sve lošije političke i ekonomske situacije, zbog režima koji vlada u Crnoj Gori i porobljavanja tamošnjeg naroda sve učestalije demonstracije se dešavaju u Podgorici.

U emisiji Pretres na Sandžak televiziji gostovao je predsjednik BDZa u Crnoj Gori Hazbija Kalač i tim povodom govorio o trenutnoj situaciji u Crnoj Gori ali i o stanju u kom se Bošnjaci, koji tamo, žive nalaze.

Izbori će pokazati rezultate protesta

Protesti u Podgorici su teorija zavere kako kaže gospodin Kalač, jer je upravo to i priželjkivao režim koji trenutno vlada u Crnoj Gori. Navodi takođe da su se ovim protestima otkrile i slabe tačke vladajućeg režima.

“Šta god da se desi nakon protesta, izbori koji će se desiti na proljeću će definitivno pokazati rezultat samih protesta, jer Crna Gora nakon protesta neće biti ista”

Građani Crne Gore su bili okupljeni oko ideje građanskog prava da se demokratizuje društvo, kako bi došlo do pravih demokratskih izbora, jer žele promjene u državi, promjenu vlasti.

“Ovi proteti imaju veliku društvenu dimeziju, narod želi demokratizaciju društva, slobodne izbore, kao i smjenu vlasti”

BDZ spreman za političku saradnju

Gospodin Kalač je istakao da je Bošnjačka demokratska zajednica u Crnoj Gori otvorena partija za partnersko-političku saradnju, ali sa svojim političkim ciljevima koje će uvijek pratiti.

Međutim, kada je riječ o protestima, BDZ ne podržava niti jednu stranku, već isključivo proteste, ističe gospodin Kalač.

“Kao predsjednik  Bošnjačka demokratska zajednice odgovorno tvrdim da mi nismo podržali ni jednu političku partiju već mirno okupljanje građana koje je za cilj imalo raspisivanje prvih fer demokratski izbora u Crnoj Gori. Smatram da trenutno ljudi koji predstavljaju Bošnjake u parlamentu ne čine to na najbolji način.

Četništvo stanuje u režimu

Kada je riječ o četništvu u Crnoj Gori i njihovom djelovanju, kao i odnosu prema Bošnjacima, Hazbija Kalač istriče da nikada u historiji takva skupina nije djelovala bez podrške drugih patija, kao i bez podrške samog režima.

“Režim je četništvo koristio za etnička čišćenja, kako bi kasnije oprao ruke i govorio da su zločine nad Bošnjacima činili četnici koji nisu bili u njihovoj nadležnosti, jer su se uvijek bojali dešavanja u budućnosti.
Dakle, ukoliko postoji četništvo, a postojalo je tokom 90-ih godina, podržavao ih je režim. Svi oni koji podržavaju sadašnji režim podržavaju dešavanja i ideologiju 90-ih godina.” zaključuje gospodin Kalač.

Kalač naglašava da pomirenje srpsko-crnogorskog naroda pokazuje šta Demokratska partija socijalista želi postići sa ovim i koji su njeni ideološki dometi, jasno se vidi da žele ono što je Slobodan Milošević htio. Taj isti režim je protjerao hiljade Bošnjaka iz Južnog Sandžaka, a život onih koji trenutno žive u Crnoj Gori je na najgorem mogućem nivou, poručuje Kalač.

“Povodom optužbi da BDZ podržava četničke ideologije ja vraćam na adresu onih koji podržavaju ovaj režim, jer tamo stanuje ta ideologija u sjedištu samog režima.”  završava predsjednik BDZ-a CG Hazbija Kalač.

E.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img