Home Rubrike Vijesti Kalač: Aktivisti i simpatizeri BDZ će večeras biti na protestu u Potgorici

Kalač: Aktivisti i simpatizeri BDZ će večeras biti na protestu u Potgorici

365
0

Sandžak – Odluka crnogorskih Socijaldemokrata da izađu iz Đukanovićeve vlade pala je noć uoči večerašnjih protesta opozicije u Podgorici, zakazanih za 19 sati, na kojima će tražiti ostavku premijera Mila Ðukanovića, formiranje prijelazne vlade i raspisivanje izbora. 

Iako su sve opozicione kolege dobile poziv za učešće, prema pisanju Novosti, na protestu se neće pridružiti predstavnici građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija Žarka Rakčevića, kao i Pozitivne Crne Gore. Neizvjestan je dolazak i Demosa Miodraga Lekića. Razgovarali smo sa predstavnicima BDZ u Crnoj Gori. Predsjednik te stranke, Hazbija Kalač ističe da oni od samog početka podržavaju proteste i promijenu vlasti u Crnoj Gori, sve dok su oni mirnog karaktera.

„BDZ u Crnoj Gori je podržala proteste u Podgorici koje organizuje Demokratski Front. Naravno, podržali smo mirne građanske proteste sa jasnim ciljem formiranja prijelazne vlade i organizovanja prvih demokratskih izbora u Crnoj Gori. Sve što nisu mirni protesti mi ne podržavamo, ne podržavamo nikakvo nasilje, mada smo bili svjedoci da je policija nasrnula na mirne demonstrante i iz tog razloga izvlačimo zaključak da protesti koji su i večeras najavljeni na kojima će učestvovati jedna grupa Bošnjačke Demokratske Zajednice, gdje ću i ja biti – postoji mogućnost da policija, odnosno režim i večeras pokuša da od mirnih protesta učini nešto drugo, što njiima, naravno, ide u prilog i što ih jedino može opravdati za eventualnu ponovnu policijsku intervenciju“, ističe gospodin Hazbija Kalač.

Izvjesno je da bi večerašnji protesti mogli bi da promijene političku sliku Crne Gore. Policija je dala odobrenje za njihovo održavanje od 19 sati večeras do 6 sati sutra ujutro. Država obećava da će proći bez sukoba, a opozicioni lideri, poučeni ranijim iskustvom, ne vjeruju njihovim riječima. Da li je ovo kraj dvo i po decenijske vladavine Đukanovića, ostaje da se vidi.

(SANA – H.Š.)

Previous articleNasavjesni privrednici rijeku Rašku koriste kao deponiju – Nadlježni organi ne reaguju
Next articlePredsjednik BKZ-a prisustvovao skupu povodom osnivanja NVO “Kosovo za Sandžak” u Prištini