SKUPŠTINA U PRIJEPOLJU – SUKOBI U VLADAJUĆOJ VEĆINI, RASPAD DPS I DS

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Danas je u Prijepolju nastavljena petnaesta redovna sjednica Skupštine koja je prije sedam dana prekinuta. Današnju sjednicu je obilježila burna rasprava o osmoj tački dnevnog reda, izboru direktora Doma kultura u Prijepolju.

Koliko je ova tačka dnevnog reda bila dramatična govori da je došlo do potpunog rascijepa u vladajućoj većini ali i u više političkih partija čiji su odbornicu suprotstavljeno glasali.

Sjednicu je obilježio oštar verbalni sukob predsjednika SDP Esada Hodžica sa predsjednikom Skupštine Vukosavom Tomaševićem iz DSS ( inače koalicionog partnera SDP-a). Sukob prijetio da izraste u ozbiljan fizički konflikt što je dokaz da postojeća većina u Prijepolju više ne postoji.

Dokaz konfuzie koja vlada među većinom prijepoljskih stranaka je i to da je današnja sjednica i tačka izbora direktora doma Kulture označila i raspad brojnih parlamentarnih stranaka koje funkcionišu u Prijepolju pa je tako jedan dio odbornika lokalnog DPS okupljenih oko Ermedina Banjice glasao za izbor direktora dok je drugi dio okupljen oko Bahrije Beganovića glasao protiv.

Osim u DPS potpuno rasulo nastalo je i u DS gdje je jedan broj odbornika bio za izbor a jedan protiv kao i u SRS.

Odbornički klub BDZ Sandžaka jedinstveno je dao podršku za izbor direktora doma Kulture. Objašnjavajući ovu odluku predsjednik Hajdarević je rekao da je Mirko Malešić otvorio vrata Doma kulture i za bošjacku kulturnu baštinu i manifestacije i da je to civilizacijski čin koji treba pozdraviti. Hajdrarević je istakao da BDZ Sandžaka iako je opozicija svaki pozitivan prijedlog spremna podržati.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img